Liviu Cotojman: Weber este Surupăceanu 2

Liviu Cotojman, primarul comunei Roşia de Amaradia, a făcut ieri o serie de precizări referitoare la candidatul propus de USL pe Colegiul 2 Deputaţi, Mihai Weber. Cotojman crede că Weber este un Surupăceanu 2 al PSD. Mai mult, acesta spune că în această campanie Weber şi-a cumpărat limuzină şi se întreabă cu ce bani. Cotojman nu este mulţumit nici de activitatea lui Weber din Consiliul Local Târgu Jiu, care este inexistentă.

Primarul Cotojman este un susţinător al lui Dan Vâlceanu, candidat pe colegiul 2. Cotojman spune că între cei doi contracandidaţi, Weber şi Vâlceanu, există mari diferenţe. „Cum să trimitem acest om în Parlament când el este nul ca şi consilier local, la Târgu Jiu, neavând nici un proiect propriu de hotărâre? Niciodată, un individ care nu e bun de consilier local nu va fi bun de parlamentar. Or, Dan Vîlceanu este prim-vicepreşedintele PDL şi liderul opoziţiei din Consiliul Judeţean. Sunt de necomparat“, spune Cotojman, care adaugă că Weber „abia acum află denumirile comunelor“.

Aştepta scuze

Primarul din Roşia de Amaradia spera ca liderii USL să-şi ceară scuze pentru nominalizarea lui Mugurel Suruipăceanu, care nu a ajutat comunitatea, dar în schimb susţin un al doilea Surupăceanu. “Nu mă aşteptam ca, în această campanie, liderii USL să nu-şi ceară iertare gorjenilor pentru prestaţia lamentabilă a deputatului Mugurel Surupăceanu. Timp de patru ani, nici el, nici senatorul Toni Greblă, n-au sprijinit în vreun fel comuna Roşia de Amaradia, nu ne-au dat nici “bună ziua!”. La fel au procedat şi acum:  trio-ul Ponta – Călinoiu – Cârciumaru a forţat primarii să-l înlocuiască pe Surupăceanu 1 cu Surupăceanu 2, acest Weber pe care, acum două luni, nu-l cunoştea nimeni în zona noastră şi care nici măcar nume de român nu are. Cum să-i trimită oamenii vreo cerere, vreodată, când nu ştiu nici numele să i-l scrie?“, se întreabă acesta.

Weber, candidatul cu limuzină

Primarul PDL spune că în această campanie, Weber sfidează sărăcia din colegiu cumpărându-şi o limuzină. „Cum să voteze gorjenii un candidat care în campania electorală şi-a cumpărat o limuzină de 2 miliarde lei vechi, chipurile, în semn de solidaritate cu sărăcia din majoritatea comunelor acestui judeţ?! Şi aş lansa o întrebare: din ce bani, de vreme ce majoritatea firmelor lui Weber sunt falimentare?“.

Marea supărare a primarului este dată de sistarea demersurilor de redeschidere a carierei Bustuchin. Crede că nu se poate baza pe Weber, care nici nu ştie bine comuna. „USL-ul a propus de data aceasta un candidat care până şi la geografie este corigent. Eu l-am auzit, cu urechile mele, spunând că nu e nicio problemă dacă se mută excavatorul de la Roşia de Amaradia într-un alt perimetru, la Olteţ, că e tot pe raza comunei noastre…  În realitate, perimetrul Olteţ se află în Vâlcea, n-are legătură nici cu Roşia de Amaradia, nici cu Gorjul“.

Cotojman crede că oamenii ar trebui să ştie că USL se opun redeschiderii carierei ce ar aduce locuri de muncă. „Faptul că nu-i interesează problemele oamenilor i-a făcut pe liderii USL să ignore oportunitatea redeschiderii carierei Bustuchin. Sunt pregătite toate documentele, există toate aprobările, dar lucrurile stau pe loc. Domnul Ciurel a motivat că sunt 230 de locuinţe de strămutat. Fals, tot satul are 56 de locuinţe, iar numai două sau trei, deja strămutate, ar fi afectate de frontul de lucru“.

„Dezmint manipulările liderilor PSD, care au lansat recent o inepţie, că mi-aş dori să părăsesc PDL-ul. Dezmint categoric o asemenea variantă şi îmi exprim încă o dată ataşamentul faţă de PDL şi, implicit, ARD"

Liviu Cotojman, primar Roşia de Amaradia

Vizualizări: 181

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: