Liviu Dafinescu, propus de PP-DD cetăţean de onoare post-mortem

Un consilier local vrea ca Liviu Dafinescu să fie numit „Cetăţean de Onoare” al municipiului Târgu Jiu. Consilierul din partea PP-DD, Constantin Buleteanu, iniţiatorul proiectului, speră să fie susţinut în acest demers şi de ceilalţi membrii din cadrul consiliului local. 

Consilierul local Constantin Buleteanu vrea ca fostul director al Ansamblului Profesionist „Doina Gorjului”, Liviu Dafinescu, să fie numit post mortem cetăţean de onoare al municipiului Târgu Jiu. Consilierul PP-DD a şi întocmit un proiect în acest sens, proiect susţinut de colegul său de partid Alexandru Picui, cât şi de consilierii PD-L, Eduard Berca şi Nicolae Daviţoiu. „În calitate de iniţiator - consilierul local PP-DD Constantin Buleteanu aşează pe masa de lucru a Consiliului Local Târgu-Jiu un proiect de hotărâre prin care “mai bine mai târziu decât niciodată” propune recunoaşterea valorii celui care a fost Liviu Dafinescu, prin acordarea post-mortem a titlului de “Cetăţean de Onoare” al Municipiului Târgu-Jiu. Amintirile şi realizările legate de acesta din urmă sunt din cele mai plăcute, ele definind vocaţia omului de cultură şi artă care a lăsat în urmă lucruri cu care încă ne mândrim”, se arată într-un comunicat al consilierului Constantin Buleteanu.

Consilierul local este de părere că municipiul Târgu Jiu ar trebui să se alăture capitalei care, în 2001, a acordat acest titlu lui Liviu Dafinescu, în perioada în care artistul încă se afla în viaţă.  

Vizualizări: 139

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: