Localnici dintr-o comună din Gorj primesc finanțare pentru a-și deschide o afacere

În perioada următoare mai multe afaceri cu finanțare europeană se vor dezvolta în comuna Bustuchin. În cadrul unui proiect social demarat de autoritățile locale din comună, 40 de localnici fără posibilități materiale au participat la cursuri de formare antreprenorială, iar la 10 dintre aceștia vor primi finanțare pentru a-și deschide o afacere.

Toți cei 40 de localnici din comuna Bustuchin care au participat la cursul de formare antreprenorială lucrează acum la proiecte pe care trebuie să le depună în vederea obținerii finanțării.

”Au fost finalizate cursurile de formare antreprenorială și acum, sub îndrumarea unui consultat, aceștia fac proiectele pentru a-și deschide o afacere. Acest consultat îi va ajuta și în perioada de implementare a proiectelor și, mai mult decât atât, în funcție de domeniul de activitate în care vor să se dezvolte, căutăm firme care să-i sprijine, mai exact să meargă acolo, să facă practică și să vadă efectiv cum merg lucrurile, ca atunci când au propria afacere să știe să o gestioneze, mai ales că vorbim de cursanți care au probleme sociale și nu au surse de venit” , a declarat Marian Șindrinaru, managerul proiectului.

Chiar dacă toți cei 40 de cursanți vor depune proiecte de afaceri, dintre acestea, cele mai bune 10 vor primi finanțare. ”Fiecare proiect din cele 10 selectate va primi 25.000 de euro. Din ce am vorbit cu cei care vor să primească acești bani pentru a începe o afacere, s-au gândit să facă firme de pompe funebre, de termopane, de construcții, frizerie, atelier mecanic, firmă de sonorizare pentru evenimente și ceva pe gastronomie. Au trebuit să se axeze pe afaceri non agricole, că asta a fost condiția de finanțare”, a mai spus Marian Șindrinaru.

În cadrul aceluiași proiect social implementat de autoritățile locale din comuna Bustuchin, anul viitor se vor organiza în comună cursuri de fochist, instalator apă-canal, lăcătuș, instalator, ospătar, îngrijitor și electrician. La aceste cursuri participă 130 de localnici fără posibilități materiale și care au probleme sociale.

Vizualizări: 2,432

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: