Localnicii din Bârseşti au învins primăria în războiul pentru parc

Protestul oamenilor din Bârseşti a dat rezultate. Primăria s-a speriat de reclamaţiile localnicilor şi a luat măsuri pentru ca omul de afaceri care a ocupat locul de joacă să îşi retragă gardul. A fost nevoie de ameninţări cu DNA-ul pentru ca angajaţii primăriei să constate la faţa locului că afaceristul a îngrădit ilegal terenul public.

Oamenii din Bârseşti au fost nemulţumiţi de faptul că Primăria Târgu-Jiu a vândut fără ştirea lor un teren pe care era amplasat locul de joacă al copiilor. Proprietarul a demolat parcul pentru a-şi împrejmui terenul pe care va construi o casă. Oamenii au strâns semnături şi au făcut sesizări la mai multe instituţii abilitatea ale statului, dar şi la cabinetele parlamentarilor din Gorj. În cele din urmă o echipă din cadrul primăriei s-a deplasat la faţa locului. „Ne-a vândut terenul nostru. Până la urmă ne vinde şi casele primăria. Au venit şi au constatat că afaceristul ăsta a cumpărat o suprafaţă şi a ocupat mai mult. Îşi pusese şi gardul, a turnat fundaţia şi acum a trebuit să şi-l mute după ce au venit cei de la primărie. Ştiam noi că e ceva necurat la mijloc”, spun acum localnicii.

Reconstruiesc locul de joacă

Angajaţii primăriei au constatat faptul că Alin Uşurelu, cel care a luat terenul, a împrejmuit o suprafaţă mai mare şi a fost obligat să-şi mute gardul. În aceste condiţii a rămas suficient loc şi pentru parcul de joacă al copiilor. „O echipă din cadrul Primăriei Târgu-Jiu s-a deplasat la faţa locului şi a stabilit că cetăţeanul a ocupat o suprafaţă mai mare decât a concesionat. Ca şi măsură a fost obligat să respecte suprafaţa concesionată, iar acum urmează să reconstruim locul de joacă al copiilor”, a declarat Ramona Evulescu, purtător de cuvânt la Primăria Târgu-Jiu.

Vizualizări: 170

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: