Localnicii din Rovinari, plătiți să învețe o meserie

Primarul din Rovinari vrea să obțină fonduri europene pentru a învăța localnicii o meserie. În jur de un milion de euro are în plan să atragă și să ajute 1.500 de oameni să se formeze profesional mai ales că, în oraș, se va mai deschide în mai o fabrică de componente auto care va avea nevoie de angajați pregătiți.

Edilul Robert Filip a explicat că va depune un proiect în acest sens la Ministerul Dezvoltării Regionale. În acest fel, sunt ajutați atât oamenii din oraș, cât și viitorii investitori care vor avea forță de muncă pregătită. „Un lucru concret care s-a stabilit a fost faptul că domnul președinte Tăriceanu ne-a trimis la București, la o firmă de consultanță și la minister, să vorbim pentru atragerea de fonduri privind formarea profesională pentru că cei care ne-au oferit locuri de muncă au fost serioși. Oamenii au avut o deschidere maximă și au înțeles că importanța noastră este să le creăm și un cadru sănătos. Am discutat să depunem concret un proiect să atragem fonduri pentru formarea profesională”, a explicat Filip.

Autoritățile ar putea atrage pentru acest capitol peste un milion de euro. „Domnii investitori vor forma 1500 de oameni pentru noile fabrici. Vor cheltui aproximativ un milion și ceva de euro. Am stabilit clar ca, în următoarea perioadă, chiar săptămâna asta au fost discuții la București, să putem să depunem proiect să obținem acești bani. Să încercăm să-i ajutăm pentru a aduce și alți investitori în oraș”, a mai explicat primarul din Rovinari.

În luna mai, la Rovinari, își va deschide porțile o nouă fabrică. Este vorba de o fabrică de centuri auto care va asigura, în primă fază, 800 de locuri de muncă. Deja, circa 2.000 de persoane au depus un CV să prindă un job aici.

Vizualizări: 2,950

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: