Localnicii din Tismana, amendaţi dacă nu curăţă şanţurile

Primăria Tismana a trimis peste 150 de notificări localnicilor care nu şi-au curăţat şanţurile din dreptul gospodăriilor. Primarul Marian Slivilescu spune că amenda ajunge la 300 de lei, pentru cei care nu înţeleg să se conformeze. Autorităţile spun că apa care se scurge de pe versanţi inundă gospodăriile din cauza şanţurilor pline de gunoaie şi buruieni.

Localnicii din Tismana au primit notificările încă de acum două săptămâni, dar nu s-au sinchisit să pună mâna pe lopeţi. Mulţi nici nu recunosc că le-au primit, aşa că primarul le-a cerut să semneze de primire. Până acum nu s-au dat amenzi, mai ales că primarul ştie că localnicii nu le-ar plăti. „Avem foarte multe amenzi nerecuperate, oamenii nu mai ţin cont de ameninţările mai directe sau voalate”, spune primarul.

Până la urmă nu amenzile ar trebui să îi sperie pe localnici, ci faptul că trei sate sunt inundate la fiecare ploaie din cauza şanţurilor necurăţate. „Avem un drum sătesc care este inundat de fiecare dată când plouă, pentru că şanţurile sunt fie nefăcute, fie necurăţate, astfel că nu pot prelua toată apa care vine de pe versanţi”, a explicat primarul Marian Slivilescu. Primăria Tismana alocă zeci de mii de lei pentru reparaţiile necesare după fiecare ploaie mai puternică de pe raza localităţii.

Vizualizări: 135

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: