Bani pentru poduri şi drumuri, nu şi pentru casele distruse de inundaţii

Guvernul a publicat ieri în Monitorul Oficial hotărârea prin care acordă 12 milioane de lei localităţilor din Gorj afectate de inundaţiile din iulie. Cei mai mulţi bani apar în dreptul Consiliului Judeţean Gorj, peste 10 milioane de lei, care va da banii mai departe, pentru refacerea podului de la Albeni şi a unor drumuri. Nu se ştie însă cum vor fi despăgubiţi cei care au casele grav avariate de apă. De asemenea, sunt zeci de comune afectate de inundaţii care nu apar în această listă.

Consiliul Judeţean a primit cei mai mulţi bani în urma inundaţiilor din judeţ, 10 milioane de lei din cele 12 alocate Gorjului. Banii ar trebui să fie folosiţi pentru refacerea podului rupt de la Albeni, dar şi pentru consolidarea unor terasamente pe DJ 661, pe raza comunei Crasna. „Ne pregătim pentru începerea lucrărilor în zonele afectate de inundaţii. În mod deosebit ne interesează podul de la Albeni, iar pentru zona Crasna drumul judeţean 661. Acestea sunt obiective care intră în competenţa directă a Consiliului Judeţean şi trebuie să organizăm execuţia lucrărilor, să realizăm această execuţie potrivit procedurilor achiziţiei în regim de forţă majoră, iar banii pe care i-am primit îi vom folosi pentru podul de la Albeni şi pentru reabilitarea celor două alunecări de teren de la Crasna”, a declarat Ion Călinoiu.

Bani puţini la oraşe şi comune

Novaci, oraşul grav afectat de inundaţii, a primit suma de 550 de mii de lei. Banii trebuie folosiţi pentru refacerea Drumului Comunal 112, dar şi a 4 km de străzi. Pentru refacerea conductei de  alimentare cu apă din zona Cheile Olteţ, primăria Alimpeşti va primi suma de 150 de mii de lei. Tot atât va primi şi Aninoasa pentru refacerea unui podeţ. Tot cu 150 de mii de lei, primăria Godineşti trebuie să refacă circa 2 km de drum, dar şi un pod. Primăria Baia de Fier va primi 350 de mi de lei pentru refacerea podului de peste râul Galbenul, dar şi a încă patru podeţe. Cu 200 de mii de lei Primăria Polovragi trebuie să refacă 13 km de drum comunal şi încă 5 podeţe. Muşeteşti trebuie să repare 5 km de drum, un pod şi un podeţ cu 150 de mii de lei. Comuna Crasna mai primeşte încă 150 de mii de lei pentru o serie de lucrări la reţeaua de apă.   

bani_guvern

Bani pentru decolmatarea Jiului

Preşedintele Consiliului Judeţean Gorj spune că vor fi efectuate şi lucrări de decolmatare a Jiului. „Premierul Victor Ponta a avut o întâlnire cu administratorul societăţii comerciale Hidroelectrica, iar scrisoarea oficială am trimis-o departamentului de energie din cadrul Ministerului Economiei şi urmează ca săptămâna viitoare să stabilim pas cu pas ceea ce avem de făcut. Eu ştiu foarte clar că răspunsul dat iniţial de către Ministerul Economiei se referă la sumele prevăzute pentru investiţii, 800 de mii pentru Valea Sadului şi 14 mii de lei pentru Bumbeşti-Livezeni”, a menţionat Ion Călinoiu.

Vizualizări: 192

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: