Localnicii din Turcineşti plătesc impozite cu forţa

Primarul din Turcinești a găsit metoda prin care să încaseze taxele și impozitele locale. Nu mai eliberează din această primăvară nicio adeverință la datornici până nu își achită restanțele la bugetul local. În numai câteva luni s-au strâns la bugetul local aproximativ 140 de milioane de lei vechi, de trei ori mai mult față de tot anul trecut. Nemulțumiți de această hotărâre a Consiliului Local, unii cetățeni au sesizat Prefectura, însă nici acest lucru nu-l face pe primar să renunțe la hotărâre.

Primarul comunei Turcinești a tot căutat soluții pentru recuperarea datoriilor pe care cetățenii le au la bugetul local. În felul acesta edilul a profitat de Codul Fiscal care precizează că autoritățile locale trebuie să găsească soluții pentru recuperarea datoriilor și a iniţiat în primăvara acestui an o hotărâre în Consiliul Local, prin care cei care au datorii la bugetul primăriei să nu primească nicio adeverință până nu-și achită restanțele. Așa se face că în numai câteva luni s-au strâns la buget sume de trei ori mai mari decât în totul anul trecut. „De când am dat această hotărâre, am strâns la buget aproximativ 140 de milioane de lei vechi, față de 30 de milioane de lei vechi cât am strâns tot anul trecut. În Codul Fiscal spune clar să găsim soluții pentru recuperarea datoriilor. Noi am dat o hotărâre de Consiliu Local prin care nu eliberăm adeverințe la datornici. Mai multe primării din județ lucrează în felul acest”, a declarat Vasile Gogălniceanu, primarul comunei Turcinești.

Pentru Prefectură, hotărârea „nu este prea legală”

Cetățenii cu datorii la bugetul local s-au arătat nemulțumiți de această măsură luată de autoritățile locale și au sesizat Prefectura Gorj. Reprezentanții instituției prefectului i-au solicitat edilului să revină asupra acestei hotărâri, însă edilul are de gând să o păstreze în această formă. „Am în comună trei datornici mai mari, care au amenzi de vreo 80 de milioane de lei vechi și au făcut sesizare la prefectură. Domnul prefect spune să revin asupra hotărârii, că nu prea este legală. Eu nu înțeleg asta cu nu prea este legală. Ori este legală, ori nu este.  Eu nu revin asupra ei. Să o atace, dacă ei consideră că nu este legală. La majoritatea primăriilor este legală, numai la mine se găsiră probleme”, a precizat Vasile Gogălniceanu.

Vizualizări: 147

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: