Locatarii cartierului Panduraş solicită mutarea câinilor de la vechiul adăpost

Mai mulţi locatari din cartierul Panduraş sunt deranjaţi de zgomotul făcut zi şi noapte de patrupedele ţinute în vechiul padoc. Mai mult decât atât, ei nu mai pot suporta mirosul şi se tem pentru sănătatea copiilor. Târgujienii din această zonă susţin că de multe ori câinii reuşesc să scape din padoc şi vin şi intră în gospodăriile oamenilor. Reprezentanţii Primăriei Târgu-Jiu promit şi de această dată că vor muta patrupedele în noul centru canin, însă nu ştiu exact când se va întâmpla acest lucru.

Aproximativ 500 de câini se află acum la vechiul padoc de pe strada Narciselor. Locatarii din această zonă au ajuns la capătul răbdării, pentru că, spun ei, nu mai pot suporta mirosul care vine de la adăpostul de animale.

„Ne trezim cu copiii plin de râie până la urmă“

Oamenii de aici se aşteptau ca patrupedele să fie mutate la noul centru canin lucru care nu s-a întâmplat nici până acum, deşi promisiunile le-au primit de acum doi ani. Pe lângă zgomotul pe care-l suportă zi şi noapte, se tem pentru copiilor care ar putea avea de suferit dacă intră în contact cu câinii. „Ne deranjează câinii foarte tare, este un miros groaznic şi fac o gălăgie  insuportabilă noaptea. Trebuie mutaţi pentru că aici deja s-a făcut cartier şi nu ştiu cum o familie cu copii va rezista zi şi noapte în gălăgia şi în mirosul ăsta. Mai şi scapă câte o dată şi sunt foarte agresivi. Sunt vreo trei câini care au scăpat şi au râie şi vin aici, sunt copii. Avem un magazin de alimentare publică şi vin oameni să cumpere sau să bea o cafea şi stau cu câinii care miros. Şi câinii din gospodării care stau legaţi pot să ia boala aceasta. Cred că ar trebui să facă cine ceva. Nimeni nu ia nicio măsură. Lumea nici nu poată tece pe acolo că-i sfâşie. Vin la case că sunt înfometaţi şi caută mâncare. Nu putem să mai trăim aşa. Ne trezim cu copii plin de râie până la urmă. Nu se mai poate aşa ceva”.

Primăria recunoaşte că sunt sesizări

Reprezentanţii Primăriei Târgu-Jiu susţin că patrupedele vor fi mutate până la urmă la noul centru canin dar nu se ştie exact când, probabil atunci când vor exista bani suficienţi pentru deparazitarea acestor animale. „Câinii de acolo vor fi luaţi şi duşi la noul padoc în perioada imediat următoare. Încercăm să găsim un medic veterinar să facă şi sterilizările care sunt o prioritate pentru noi. Periodic vom strânge şi câini din municipiu şi îi vom duce la centrul canin iar apoi îi vom duce în zonele din care i-am luat. Problema câinilor comunitari va mai dura. Sunt şi sesizări ale oamenilor de acolo dar vom încerca să găsim o rezolvare”.

Carmela Şerbănoiu crede că animalele nu vor fi mutate

Carmela Şerbănoiu, preşedinta Asociaţiei Pro Animals, a declarat că oamenii din Panduraş vor mai suporta situaţia mult timp pentru că patrupedele nu vor fi mutate la noul adăpost pentru că acolo nu sunt locuri suficiente. „Câinii comunitari care sunt la adăpostul de pe strada Narciselor nu vor fi mutaţi la centrul canin pentru că acolo nu sunt condiţii şi spaţiu suficient care să adăpostească atâtea animale. În plus, mirosul şi zgomotul nu e o problemă de ieri de azi, nu ştiu de ce s-au trezit tocmai acum că sunt deranjaţi de această situaţie. În plus de asta câinii din adăpost nu au râie pentru că sunt îngrijiţi şi nici nu scapă că îngrijitorul este cu ochii pe ei”, a spus aceasta.

Totodată Carmela Şerbănoiu a ţinut să precizeze că Asociaţia Pro Animals va face un nou adăpost canin însă fără sprijinul primăriei, ci din fondurile asociaţiei şi va fi gata în maximum un an de zile

Vizualizări: 123

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: