Locuitorii din Prigoria au dispensar, dar nu au medic

Localnicii din Prigoria se roagă în fiecare zi să nu se îmbolnăvească pentru că nu au un medic la care să apeleze. În comuna există un dispensar dar este închis cu lacăt. Medicul plătit să asigure oamenilor servicii medicale vine doar 3 ore în unele zile ale săptămânii.

Oamenii spun că timp de 25 de ani au avut un medic angajat cu normă întreagă, însă primarul Emil Răgman a adus acum pe altcineva. Bătrânii spun ca trebuie să meargă pe jos câte 7 kilometri până la cabinetul actualului medic.

„Primarul îşi bate joc de noi“

Cei mai îngrijoraţi de această situaţie sunt bătrânii şi părinţii copiilor din localitate. Daca se îmbolnăvesc nu au la cine sa apeleze. „Eu sunt bătrână, nu pot să mai merg atât pe jos până la farmacie sau până la cabinetul doctorului… Primarul îşi bate joc de noi. Am avut doctor timp de 25 de ani, dar acum a adus pe altcineva şi trece pe la cabinet când vrea“, spune o bătrână aproape plângând.

Oamenii au construit în urmă cu zeci de ani dispensarul cu mâinile lor. Acum e închis cu lacătul şi trebuie să străbată kilometri întregi pentru a merge până la cabinetul actualului medic. Doctoriţa de aici vine însă numai trei ore atunci când are poftă.

Atât consilierii locali cât şi oamenii au intervenit la primar în nenumărate ori pentru a aduce un medic cu normă întreagă, fără niciun rezultat însă. Primarul Răgman spune că există un medic şi că oamenii caută sămânţă de scandal.

Vizualizări: 124

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: