Locuri de muncă în Slovenia şi Cehia

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj a lansat o nouă ofertă a locurilor de muncă în străinătate. De data aceasta, doar trei ţări au posturi vacante în diverse domenii de activitate. Cei interesaţi pot obţine mai multe informaţii de la reprezentanţii AJOFM Gorj.

Târgujienii fără un loc de muncă pot alege Suedia unde se caută măcelar şi alţi lucrători în prelucrarea cărnii de porc. Aici sunt 15 posturi vacante şi nu se pune accent pe cunoaşterea unei limbi străine. În schimb, ca măcelar, doritorii trebuie să aibă experienţă cel puţin un an de zile. Salariu porneşte de la 12 euro pe oră.

Tot în Suedia sunt vacante două posturi pentru specialist în probleme de personal. „Aici doritorii trebuie să fie vorbitori nativi de germană şi engleză. Salariu este cuprins între 15-30 de euro pe oră”, a declarat Ana Maria Niculescu, purtătoarea de cuvânt a Agenţiei pentru Ocuparea Forţei de Muncă Gorj.

O altă ţară care are locuri de muncă vacante este Republica Cehă. Aceasta caută agenţi comerciali, muncitori în cercetare, specialişti în marketing, ingineri sau dezvoltatori de afaceri. Salariile sunt cuprinse între 1.000 şi 2.000 de euro. dar trebuie obligatoriu să cunoşti engleza sau rusa.

Marea Britanie oferă şi ea cinci posturi de asistenţi sociali. Studiile superioare sunt obligatorii, iar cei interesaţi trebuie să asiste copiii ce prezintă risc de a fi vătămaţi, neglijaţi sau abandonaţi. Salariu este cuprins între 20.000 şi 40.000 de lire pe an.

Printre ţările care caută forţă de muncă se numără şi Slovenia. Aceasta are nevoie de doi medici specialişti pentru care plăteşte 1.700 de euro, salariu net.  

Vizualizări: 124

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: