Locuri neocupate la master la UCB

Studenţii gorjeni nu s-au prea înghesuit să se înscrie la unele specializări de master din Universitatea “Constantin Brâncuşi” (UCB). Cei mai mulţi s-au înscris la Ştiinţe Economice, în timp ce la alte specializări au rămas zeci de locuri neocupate. Taxa de şcolarizare la master este de 3.000 de lei pe an.

La Facultatea de Ştiinţe Economice, din 298 de locuri oferite au fost ocupate 265. “Cea mai mică cerere am întâlnit-o însă pentru specializările Managementul Afacerilor prin Proiecte şi Analiza şi Evaluarea Afacerilor. Pentru fiecare specializare am scos 30 de locuri. Dacă la celelalte am avut şi 39 de înscrişi la acestea s-au ocupate cam în jur de jumătate”, a declarat Liviu Neamţu, purtător de cuvânt UCB.

Cea mai căutată specializare de master din cadrul universităţii a fost, spre surprinderea reprezentanţilor, Dreptul unde au fost scoase 40 de locuri şi s-au înscris 45 de studenţi. “Se pare că Dreptul a revenit în preferinţele studenţilor. Indiferent că s-au înscris 45 de studenţi, o să rămână tot 40, restul cinci o să pice”, a adăugat Liviu Neamţu. La polul opus se află o specializare din cadrul Facultăţii de Inginerie. La specializarea Inginerie Economică nu sunt decât 10 înscrişi din totalul de 30 de locuri scoase. În cazul în care aceste specializări nu se ocupă în întregime şi după sesiunea din toamnă, pe bază de preferinţe, înscrişii se redistribuie către alte specializări.

O nouă specializare, din toamnă

Facultatea de Litere şi Ştiinţe Sociale are în prezent două specializări master, care s-au ocupat în procent de aproape 70%. Universitatea “Constantin Brâncuşi” pregăteşte însă un nou master în cadrul acestei facultăţi din toamnă. “Din toamnă vom lansa un nou master <-xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />la Litere, vroiam încă de acum însă ne-au amânat puţin cu acreditarea. Este vorba de Managementul Educaţiei. Cele două deja existente s-au ocupat în proporţie de 70%”, a declarat Liviu Neamţu.

Potrivit reprezentanţilor UCB, cererea pe master a fost comparativ echilibrată faţă de alţi ani, în timp ce pe Licenţă a mers foarte bine. “A fost şi puţin vina noastră pentru că am scos ceva mai multe locuri decât numărul de studenţi care au dat licenţa anul acesta. Adăugând şi faptul că acum studenţii aşteaptă întâi să-şi găsească un post şi abia apoi se înscriu la master, cererea a fost echilibrată”, a declarat Liviu Neamţu.

Vizualizări: 103

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: