Lotul lui Cârţu e subţiat de viroze

Fotbaliştii de la Pandurii pregătesc meciul cu CS Otopeni la Mogoşoaia, echipa rămânând în cantonament la complexul sportiv al FRF unde îi au alături şi pe fotbaliştii de la CFR Cluj. Cele două echipe împart în aceste zile terenurile de antrenament din cadrul complexului sportiv al federaţiei, în prima zi de pregătire antrenorul Sorin Cârţu programând un antrenament uşor şi recuperare pentru jucătorii care au evoluat în meciul de cupă şi două antrenamente pentru cei care au evoluat mai puţin sau s-au aflat pe bancă la acest joc. Ieri dimineaţă jucătorii au primit liber pentru a putea merge la cumpărături într-un complex comercial din Băneasa iar după-amiază au avut programat un joc şcoală. 
Fotbaliştii incerţi pentru meciul cu CS Otopeni sunt din ce în ce mai mulţi, Sorin Cârţu având infirmeria plină la Mogoşoaia. Pe lângă Mingote şi Hidişan, care acuză probleme mai grave de sănătate, alţi şapte fotbalişti acuză stări gripale şi răceală, urmând diferite tratamente. Raskovic, Stângă, Chibulcutean, Arrieta, Păcurar, Tremonti şi Tilincă sunt sub tratament, unii dintre ei lipsind din acest motiv din lot la meciul de cupă cu CFR. Cardoso acuză şi el o problemă mai veche, cedându-i din nou rana cusută pe tibie pe care a căpătat-o înaintea jocului cu Steaua. Hidişan a avut o infecţie la o unghie, din cauza acesteia neputând juca la meciul din Cupa României.

Mingote stă şapte zile

Pandurii continuă să se antreneze şi azi la Mogoşoaia unde sunt vecini de teren cu adversarii din etapa viitoare, CS Otopeni sau cu fostul adversar din cupă, CFR, care se află în cantonament tot la Mogoşoaia. Sorin Cârţu a programat în prima zi două antrenamente, la cel de dimineaţă fiind prezenţi toţi jucătorii din lot, mai puţin portarul Pedro Mingote, plecat la o clinică pentru un examen RMN. Acesta a reliefat faptul că acea contuzie suferită la meciul cu Steaua a avut urmări, fiind lezat muşchiul dar şi un ligament, braţul drept fiind imobilizat după consultaţie într-un ham ortopedic. Medicul Ion Şerban spune că jucătorul va face repaus cel puţin şapte zile: „Acum e sub tratament urmând să facă doar unele alergări uşoare sau forţă. I s-a recomandat repaus până la şapte zile pentru că nu are voie să plonjeze pe braţul lezat.” Pandurii nu au decât doi portari în lot, după ce s-a renunţat în iarnă la serviciile lui Robert Bălăeţ şi au fost testaţi fără succes alţi trei portari. Neputând conta pe Mingote nici ca rezervă la meciul cu CS Otopeni, Cârţu va apela pentru postura de rezervă la juniorul Robert Ologeanu de la grupa 1991 care va sta pe banca echipei la doar 18 ani. Acesta spune că va răspunde prezent la convocare chiar dacă are meci cu echipa sa de juniori: „Dacă se doreşte să rămân aici cu echipa voi mai lipsi la un meci al juniorilor care ieri au avut meci la Târgu Jiu în locul meu apărând un portar mai mic de la grupa 1992.” 

Hidişan acuză inflamarea inghinalilor

Mijlocaşul Florin Hidişan a lipsit de la meciul din Cupa României din cauza unei infecţii la o unghie care a dus la inflamarea ganglionilor inghinali. Medicul echipei şi antrenorul Sorin Cârţu au decis că e mai bine să nu joace la acest meci pentru a face un tratament. „Mi-aş fi dorit să joc în cupă dar nu s-a putut. Îmi doresc să joc la orice meci dar am avut o problemă de sănătate, din cauza unei infecţii s-au inflamat nişte ganglioni şi acum fac tratament. Am avut dureri în ziua jocului şi am vorbit cu medicul echipei şi mi-a recomadat să nu joc. Medicul a stabilit împreună cu antrenorul că e mai bine să nu joc, cu toate că eu îmi doream foarte mult. Dar nu am putut pentru că m-a durut foarte tare. Am avut o unghie care s-a infectat la picior dar am făcut tratament şi acum e mai bine. De la acea infecţie au apărut ganglionii care s-au inflamat acum. Eu unul mi-am dorit să joc şi chiar am zis că intru pe teren cu orice risc, pe răspunderea mea. Dar doctorul a zis că e mai bine să nu risc că pot face altceva mai grav şi se putea întâmpla să apară altă problemă” a explicat jucătorul care şi-a reluat deja antrenamentele cu echipa. 
Hidişan crede că jocul cu CS Otopeni va fi unul dificil pentru Pandurii şi spune că îşi doreşte să joace la acest meci pentru că se simte mai bine după tratament: „Ne aşteaptă un meci greu acum la Otopeni şi trebuie să batem ori să scoatem cel puţin un punct pentru a scăpa de griji. Eu unul îmi doresc să joc şi la acest meci şi sunt pregătit să intru pe teren.”


Vizualizări: 95

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: