„Lotul Stroe”, anchetat în libertate

Decizie surprinzătoare luată ieri de magistrații Curții de Apel Craiova, care au decis să admită recursurile tuturor celor cinci inculpați pe care Tribunalul Gorj îi arestase vinerea trecută în dosarul Mafiei Permiselor. Cei cinci nu sunt simpli ”pioni” în afacerea care concura cu cea de la Pitești, doi dintre cei băgați după gratii fiind polițiștii examinatori Emil Copiluș și Cristian Nicu Stroe. De asemenea, un al treilea inculpat, Constantin Turbatu, este director al Școlii de șoferi aparținând SC TSC 19B SRL, iar ceilalți doi inculpați sunt instructorii auto Ștefan Tănase, de la SC Autoradix SRL și Vasile Frățilescu, de la SC Setifram SRL.

Ei au contestat cu toții verdictul Tribunalului Gorj și acum au avut câștig de cauză, fiind primii inculpați din amplul dosar al Mafiei Permiselor care reușesc acest lucru. Dosarul respectiv a fost instrumentat de procurorii anticorupție din cadrul Biroului Teritorial Târgu Jiu al Direcției Naționale Anticorupție, procurori care acum vor continua ancheta cu cei cinci în stare de libertate. „Dispune punerea de îndată în libertate a inc. Copiluş Emil, Stroe Nicu Cristian, Frăţilescu Vasile, Turbatu Constantin, Tănase Ştefan, de sub puterea mandatelor de arestare preventivă”, au decis judecătorii Curții de Apel Craiova.

Polițiștii examinatori sunt acuzați că au comis infracțiunile de luare de mită în formă continuată, trafic de influență în formă continuată și asociere pentru săvârșirea de infracțiuni în legătură directă cu infracțiunile de corupție, în timp ce oamenii școlilor de șoferi sunt cercetați pentru dare de mită în formă continuată, trafic de influență în formă continuată, cumpărare de influență în formă continuată și asociere pentru săvârșirea de infracțiuni în legătură directă cu infracțiunile de corupție.

Vizualizări: 182

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: