Lucrări de circa două milioane de euro, făcute de mântuială

Autorităţile au inaugurat acum câteva luni bazele Serviciului Salvamont Gorj, dar ele sunt deja degradate cu pereţi crăpaţi şi uşi care nu se închid cum trebuie. Asta în condiţiile în care proiectul privind realizarea sistemului integrat de salvare are o valoare de aproximativ 2 milioane de euro. Ieri, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu, propunea darea în administrarea Serviciului de Salvamont a acestor baze. Deşi lucrările au fost făcute de mântuială, Consiliul Judeţean nu aşteaptă remedierea deficienţelor de către constructor. Consilierii au aprobat punerea în folosinţă a clădirilor, chiar şi cu unele contestaţii.

Consilierii PDL spun că bazele Salvamontului sunt în stare deplorabilă iar pentru realizarea lor s-au cheltuit foarte mulţi bani europeni. „Majoritatea sediilor noilor baze salvamont nu au fost executate aşa cum trebuie. Nu am burlane, n-au jgheaburi pentru scurgerea apei, au pereţii crăpaţi şi uşile umflate. Am cerut ca proiectul să fie amânat până când constructorul va remediat deficienţele. Domnul Călinoiu nu a fost de acord cu solicitarea noastră. Practic, îi aruncă în spate lui Sabin Cornoiu nişte clădiri neconforme, în condiţiile în care acesta n-a avut nici un amestec în toată treaba. Proiectul s-a desfăşurat prin intermediul Consiliului Judeţean, licitaţia a fost organizată de către Consiliul Judeţean şi tot Consiliul Judeţean a contractat constructorul”, a declarat Dan Vâlceanu, liderul PDL. Preşedintele Consiliului Judeţean spune că deficienţele construcţiilor vor fi remediate de către constructor. „Nu putem amâna proiectul pentru că dacă nu dăm acum utilitate clădirilor riscăm să se degradeze şi mai rău. Orice imobil nelocuit a trecut prin stadiul ăsta. Clădirile au trecut printr-o iarnă şi nefiind încălzite, uşile s-au umflat. Îmi asum responsabilitatea şi vă asigur că toate problemele vor fi remediate de către constructor pe cheltuiala lui”, a declarat Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj.

       

INVESTIŢIE

Proiectul privind realizarea sistemului integrat de salvare montană are o valoare de aproximativ 2 milioane de euro, din care circa 500.000 de euro au costat mobilierul şi echipamentele. Staţiile de salvare montană au fost amenajate în zonele: Padeş, Tismana, Runcu, Stăneşti, Schela, Bumbeşti Jiu, Rânca, Baia de Fier şi Polovragi. 

Vizualizări: 125

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: