Lucrările de la sanatoriul Dobiţa se fac printre bolnavi

Bolnavii de la Dobriţa sunt obligaţi să inhaleze praful provenit în urma lucrărilor de îmbunătăţire care se fac în spital.

După ce au avut ghinionul să contacteze  această boală care i-a trimis pe un pat de spital, izolaţi de familii, ei sunt nevoiţi să suporte condiţiile care li se oferă. După ce ani de zile au stat în condiţii mizere, acum au crezut că lucrurile se vor schimba şi vor beneficia de asistenţă medicală într-o locaţie modernă, dar pentru asta vor trebui să accepte muncitorii care lucrează printre paturile lor.

În acest moment, în spitalul de Pneumoftiziologie de la Dobriţa sunt internaţi aproximativ 170 de bolnavi cu forme mai uşoare sau mai grele de boală. Ei au avut ghinionul să ajung la spital chiar în perioada în care aici se fac renovări interioare şi exterioare.  Sanatoriul a intrat într-un proces de reabilitare. Până în acest moment s-a făcut reabilitarea termică, sistemul de canalizare, s-a refăcut sistemul de încălzire şi centrala şi s-a înlocuit tâmplăria în  totalitate.

Tiberiu Tătaru susţine că toate aceste lucrări s-au făcut şi cu ajutorul bolnavilor care au înţeles ce se întâmplă şi nu s-au supărat când au fost mutaţi dintr-un salon în altul „Eu le sunt recunoscător bolnavilor şi le mulţumesc că au înţeles că este nevoie de aceste renovări şi nu au pus probleme când le-am cerut să se mute dintr-o parte în alta a sanatoriului. Au existat însă şi bolnavi care au fost destul de reticenţi la aceste mutări.”

Fie că le convine sau nu, bolnavii nu au ce să facă.  Ei au venit să se trateze, însă trebuie să accepte condiţiile în care sunt îngrijiţi. Pacienţii stau în pat, iar muncitorii vopsesc, zugrăvesc sau schimbă caloriferele. Cei care nu sunt în stare foarte gravă părăsesc saloanele şi ies pe holuri însă şi aici sunt nevoiţi să inhaleze praf şi să se ferească de caloriferele şi materialele folosite de muncitori pentru că în aproape toate saloanele în care sunt bolnavi se lucrează.

Vizualizări: 93

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: