Lucrările la stadion au început mai devreme

Planificate a fi demarate la începutul lunii martie, lucrările care trebuie executate la exterioarele stadionului au fost reluate începând de luni. Excavatoarele au început deja să sape pentru introducerea canalizării pluviale şi au fost aduse pe pasarela din faţa stadionului o serie de materiale necesare pentru pavarea zonei pietonale.

Primarul Marcel Romanescu prognoza săptămâna trecută că lucrările la stadion vor începe după 1 martie sau chiar mai devreme. Cum vremea bună şi temperaturile de peste 10 grade permit reluarea lucrărilor, constructorul de la ACI Cluj a pus luni în mişcare utilajele şi a adus o serie de materiale necesare pavajului zonei pietonale pe pasarela din faţa stadionului.

Dacă se va lucra în acest ritm şi dacă banii alocaţi de Ministerul Dezvoltării, cinci milioane de euro, vor ajunge la timp, lucrările ar putea fi încheiate mai repede decât termenul limită al lucrării, de 4 luni.

Încălzirea vremii este benefică nu numai pentru cei care lucrează la stadion, ci şi pentru bugetul Primăriei. Pentru că s-a încălzit se vor reduce şi cheltuielile Primăriei Târgu Jiu, care avea de achitat lunar încălzirea stadionului pe perioada de iarnă pentru a nu se degrada interioarele acestuia.

Marin Condescu a dezvăluit recent la Radio Infinit faptul că Primăria a plătit pentru încălzirea stadionului două miliarde de lei vechi numai pe luna decembrie: „Numai în luna decembrie Primăria a plătit 2 miliarde de lei pentru încălzirea construcţiilor care s-au făcut la stadion. Vă închipuiţi cât va fi factura şi pe ianuarie, pentru că a fost ger. Cu acei bani ţineam toate grupele de copii şi juniori. Dar cei de la Primărie în loc să ne ajute cu juniorii, au făcut tot felul de presiuni şi au atacat inclusiv decizia noastră de a reface terenul sintetic de la Târgu Jiu şi de a readuce echipele de copii şi juniori şi echipa mare acasă”.  

Un scandal a izbucnit vara trecută, atunci când Pandurii a obţinut aprobarea ANAF de a scoate de sub sechestru covorul de iarbă sintetică pentru a reface terenul doi. Un alt scandal a fost în Consiliul Local când clubul Pandurii a luat din depozitele Primăriei câteva bucăţi din tribunele demontate de la vechiul stadion, pentru a le monta la terenul sintetic, tribune care fuseseră realizate şi montate în vechiul stadion pe cheltuiala clubului.

Imediat după refacerea terenului sintetic toate grupele de copii şi juniori ale clubului Pandurii, care  jucau pe diverse terenuri din judeţ până la refacerea terenului doi, au revenit acasă, la Târgu Jiu.

Vizualizări: 1,733

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: