Lucrătorii cu ajutor social usucă primăria Plopşoru de bani

Peste două sute de persoane din Plopşoru sunt pe lista celor care iau ajutor social. Petre Grigorie, primarul comunei, spune că aceasta este localitatea cu cele mai multe persoane la ajutor social. Acesta afirmă că lunar cheltuieşte plăteşte 40.000 de lei pe lună. Oamenii sunt folosiţi la toate muncile din comună. Acum, pentru că posturile sunt blocate, oamenii sunt folosiţi şi pentru alte lucrări.

În acest moment, la primăria Plopşoru sunt înregistrate 270 de persoane care primesc ajutor social şi care desfăşoară pentru banii primiţi, muncă în folosul comunităţii. „Din păcate, suntem comuna cu un număr foarte mare de persoane care beneficiază de ajutor social comparativ cu alte comune şi asta în ciuda faptului că în zona respectivă există un mare complex energetic”, a declarat Petre Grigorie, primarul comunei Plopşoru.

Pentru suma de 125 de lei de persoană, reprezentând ajutorul social, persoanele respective sunt nevoite să muncească la şanţuri, canale sau alte probleme cu care se confruntă comuna. Mai mult decât atât, persoanele care beneficiază de ajutor social vor fi nevoite să muncească şi în cadrul sistemului de colectare a deşeurilor reciclabile dar şi la salubrizarea localităţii. „Cheltuim lunar cam 40.000 de lei pentru aceste ajutoare sociale aşa că pe lângă munca în folosul comunităţii pe care o desfăşoară, asistaţii vor munci şi la descărcarea eurocontainerelor la staţia de reciclare a deşeurilor pentru că acolo nu avem oameni deşi erau prevăzute un număr de şapte locuri de muncă dar cum nu avem voie să angajăm în cadrul primăriei, facem munca tot cu persoanele care beneficiază de ajutor social”, a declarat Petre Grigorie.

„Nu primesc bani în plus, suma ajutorului social rămâne aceeaşi, nu ne foloseam de ei dacă aveam voie să angajăm dar cum nu avem voie... Asta e! Ne descurcăm cum putem”, a declarat primarul.

„Ne supunem legilor primarului”

Oamenii sunt dispuşi să facă orice numai să nu piardă şi singura lor sursă de venit aşa că aceeptă cu uşurinţă munca în folosul comunităţii oricât de grea ar fi aceasta mai ales pentru că, spun ei, până acum nu au fost probleme cu banii. „Ce are de muncă aia facem, ne conformăm legilor primarului, nu putem să riscăm să ne pierdem banii, mai ales eu că am şapte copii de întreţinut şi nu am servici nici eu nici soţia mea, fier vechi să strângem nu mai găsim, banii ni dă la timp, probleme sunt la plata combustibilului, încă nu ne-au dat banii pe lemne decât pe luna decembrie şi nu mai avem cu ce să ne încălzim. Aici e problema, noi facem ce zice primarul dar dacă nu ne dă şi banii pe lemne ne strângem şi ne ducem peste el că nu avem ce face”, a declarat una dintre persoanele care beneficiază de ajutor social.   

Vizualizări: 111

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: