Lui Dan Vâlceanu, bannerele îi poartă ghinion

Scandalul bannerelor pare să-l urmărească pe candidatul ARD de pe colegiul 2, Dan Vâlceanu. După ce a început campania cu un conflict legat de nişte bannere, acum Dan Vâlceanu este în centrul atenţiei după ce un TIR ce trecea prin Polovragi a smuls bannerele cu tot cu stâlpii pe care erau agăţate. Vâlceanu plăteşte stâlpii, dar spune că nu este vinovat. Acesta este nemulţumit de faptul că, deşi a prins un pesedist rupând un banner şi l-a dus la Poliţie, cel din urmă a primit doar un avertisment.

Rep.: Domnule Vâlceanu ce s-a întâmplat cu bannerele dvs din Polovragi?

Dan Vâlceanu: Trebuie să vă spun că eu sunt plecat în fiecare zi în judeţ, în campanie, însă am oameni care mă pun la curent cu ce se întâmplă în fiecare localitate. Pentru ce s-a întâmplat la Polovragi a fost şi o sesizare la BEJ, pe care nu am făcut-o eu, iar problema a fost cercetată şi de Poliţie. Se pare că stâlpii erau putreziţi, foarte vechi şi au cedat. Se pare că din cauza vântului. Nu ştiu să spun exact. În momentul în care a trecut TIR-ul s-a produs curent şi au căzut.

Rep.: Domnul primar din Polovragi spunea că veţi înlocui stâlpii.

D.V.: Da, nu este o cheltuială mare şi pot să fac asta deşi repet, nu este vina mea. În plus, au trecut atâtea TIR-uri, tocmai la bannerele mele s-a întâmplat aşa ceva...

Rep.: S-a întâmplat aşa ceva şi în alte localităţi?

D.V.: Acum au căzut două şi mi-au mai rupt două, la Crasna şi Novaci. Cel de la Crasna l-am pus înapoi pentru că l-am găsit pe cel care l-a luat. Am fost la poliţie şi a recunoscut, spunea că l-a pus un consilier USL, Sanda. Omul a luat avertisment, argumentul fiind acela că bannerul nu a fost distrus. Cum spunea şi nea Puiu Diaconescu, le desfacem pe toate şi mergem frumos cu ele la poliţie şi pentru că sunt întregi primim doar avertisment. Nu e normal! Şi pe cel de la Novaci l-au tăiat, nu-l mai pot folosi.

Rep.: Cum apreciaţi că merge campania. Cum vă primesc oamenii?

D.V.: Stau de vorbă cu oamenii. Am găsit foarte mulţi oameni cu probleme. Unii dintre ei nici nu au fost ascultaţi de cineva până acum. Atunci când află că sunt în vreun sat vin după mine, mă caută cu documente cu tot felul de probleme, mai ales de fond funciar, cu hotărâri definitive, dar nepuse în aplicare. Ieri de exemplu am găsit la Bumbeşti Piţic o femeie care are casa dărâmată de astă-iarnă, chiar dacă e asigurată. I-au spus cei de la asigurări că au un document ce arată că această casă era aşa înainte de a fi asigurată. Multe, multe probleme. La Cârligei domnul Ion Călinoiu şi-a bătut joc de oamenii ăia şi a pus câte un petrec de asfalt ici-colo, să pară că le-a făcut drumul. 

Vizualizări: 142

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: