Narcis Daju îi invită pe Cârciumaru, A. Popescu și Romanescu să jure strâmb pe Biblie, la Tribunalul Gorj

Miercuri începe la Tribunalul Gorj procesul intentat Primăriei Târgu Jiu, și primarului, de jurnalistul Narcis Daju, în legătură cu bezna din Parcul Coloanei fără Sfârșit și cu secretizarea abuzivă a proiectului de iluminare a capodoperei brâncușiene. Narcis Daju susține că senatorul Florin Cârciumaru și viceprimarul Aurel Popescu au secretizat acel proiect pentru a ascunde faptul că au distrus, din neglijență și incompetență, sistemul de iluminare a parcului, în momentul în care au fost introduse conductele subterane de irigare. Nu se știe, însă, ce-l oprește pe noul primar, Marcel Romanescu, să facă public proiectul, sau măcar să remedieze defecțiunile din acel parc.

Reporter: De când faceți demersuri pentru remedierea defecțiunilor la sistemul de iluminare din Parcul Coloanei și pentru obținerea proiectului aferent?

Narcis Daju: Din noiembrie 2016, imediat după ce am observat că parcul a fost abandonat în beznă. Cu puțin timp înainte, la comanda Primăriei, firma ECO SEMIRAMIDA din Brașov făcuse săpături pentru introducerea sistemului subteran de irigare, ocazie cu care au fost distruse mare parte dintre cablurile care asigurau iluminarea parcului. Când Primăria a predat amplasamentul către acea firmă, a uitat să specifice că terenul nu e liber de sarcini, și că în subteran se aflau cabluri electrice.

În tot acest timp, edilii au negat că în acel parc e beznă, pentru a nu fi acuzați de distrugerea unei investiții făcute cu bani împrumutați de Guvern de la Banca Mondială. Mai mult, au spus că sistemul de iluminare funcționează perfect, conform proiectului. De aceea le-am cerut să-l facă public, pentru a-l confrunta cu dezastrul din parc. Și, surpriză, l-au declarat secret.

Rep.: Ne amintim cu toții că Marcel Romanescu a participat, ca cetățean, înainte să fie ales primar, la o parte dintre protestele organizate lângă Coloană ...

N.D.: Exact! Atunci, cetățeanul Romanescu s-a arătat indignat de faptul că administrația PSD a secretizat proiectul și că refuză să remedieze defecțiunile. Odată ajuns primar, și pe curentul de opinie anti-BEZNĂ, Romanescu a uitat complet de problemele de la Coloană și a menținut acel proiect secret. Aș vrea să subliniez că singura rațiune a secretizării proiectului o reprezintă nevoia lui Cârciumaru și Aurel Popescu de a mușamaliza distrugerea sistemului de iluminare. Din păcate, și în această speță Romanescu se dovedește a fi mână în mână cu ei.

Rep.: În campania electorală ați fost printre cei mai fervenți susținători ai lui Romanescu...

N.D.: De acord, l-aș susține și acum, fiindcă e un primar mai puțin rău decât ar fi fost Aurel Popescu. Dar recunosc că nicio clipă nu mi-am imaginat că noul primar va trata cu atâta indolență problema beznei din Parcul Coloanei, și nici că va menține secret acel proiect. Din moment ce până și proiectul de edificare a Coloanei, și toate schițele lui Brâncuși sunt publice, cum să secretizezi un proiect legat de niște cabluri electrice și niște becuri?

Rep.: Ce vă așteptați să obțineți, în justiție?

N.D.: Am cerut desecretizarea proiectului de iluminare. Pentru a-l obține, dacă va fi nevoie, voi cere instanței de judecată să-mi încuviințeze proba cu martori. Îi voi chema la bară pe Cârciumaru, Aurel Popescu, Jianu, Răduțoiu și Romanescu să jure pe Biblie că e adevărat ceea ce au scris sub semnătură: că acel proiect este secret! Cu ani în urmă, Ciurel n-a îndrăznit să jure strâmb, tot într-un proces de comunicare de informații publice. Imediat după ce instanța mi l-a încuviințat ca martor al meu, Ciurel mi-a trimis documentele pe care i le solicitasem. Rămâne de văzut ce va fi. Un lucru e cert: trebuie să ne batem, pentru Brâncuși.

Vizualizări: 2,393

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: