Manta: Romanescu are un început de mandat ușor neconcludent

Unul dintre cei mai vechi aliați ai lui Marcel Romanescu a vorbit într-un interviu la Radio Infinit despre începutul de mandat al acestuia la Primăria Târgu Jiu. Pantelimon Manta a spus că este un început ușor neconcludent, dar motivat de faptul că Romanescu are un consiliu local și un aparat al primăriei de o altă culoare politică.

Reporter: Cum vedeți războiul care a început în Primăria Târgu Jiu?

Pantelimon Manta: Este un război în surdină. Lucrurile nu diferă de cum le concepeam. E o realitate politică ce nu i se datorează lui Romanescu. Are un consiliu local dominat zdrobitor de PSD și aliați. Romanescu în acest context a procedat corect, nu putea declanșa un război.

Rep.: Eu nu înțeleg cine cu cine se ceartă în cazul Polaris, în cazul clubului sportiv. De ce nu spune cetățenilor ce trebuie făcut?

P.M.: Sunt de acord că ar trebui să fie un pic mai ferm și mai hotărât în atitudini publice, mai ales în problemele care interesează comunitatea. Până la urmă și fotbalul e o problemă delicată, și situația Pandurilor. Dacă mă întrebați, personal nu aș proceda așa, dar pe de altă parte îl înțeleg. Problemele sunt extrem de delicate.

Rep.: Cum vedeți atitudinea lui ca primar?

P.M.: După părerea mea, atitudinea lui de până acum dovedește diplomație, delicatețe. Nu a început un război public și total cu oamenii PSD.

Rep.: Dumneavoastră l-ați făcut primar, îi mai dați un sfat?

P.M.: E, nu e așa.

Rep.: Vă spun de ce, pentru că ați făcut trei ani lobby să fie el candidat, că e cel mai potrivit.

P.M.: Aaa, din punctul ăsta de vedere poate am avut o contribuție. Nu mi-am dorit să fiu consilier, nici nu-mi doresc. Aș putea să-i fiu consilier de facto, nu consilier cu acte. Nu am asemenea pretenții, totuși, am fost ce am fost. Eram util din punctul de vedere al experienței și al problemelor de specialitate. Dacă mă duceam acolo, în foarte multe probleme pe care el nu le cunoaște trebuia să mă păruiesc cu juriștii de acolo, care 20 de ani l-au dus cu preșul pe Cârciumaru. Sunt enorm de multe probleme care s-au adunat în 20 de ani și o se spargă în capul lui Romanescu. În Târgu Jiu s-au făcut rezolvat multe probleme de suprafață și sunt probleme grave în profunzime.

Rep.: Păi și le rezolvă actualul primar?

P.M.: La modul cum îl știu, cu felul lui de a fi, cu situația extrem de delicată din consiliul local, cu doi viceprimari PSD, cu toți salariații oamenii lui Cârciumaru și ai PSD, în condițiile astea e greu. E greu să-și facă propria echipă, avem un cod al muncii, un statut al funcționarului public. Lucrurile nu sunt simple, el are viață grea. Are un început de mandat ușor neconcludent.

Vizualizări: 1,051

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: