Lumea se prăbușește în jurul pianului lui Vosganian

Am citit o știre care m-a impresionat până la lacrimi. Ministrul Economiei noastre, Varujan Vosganian, va avea o bucurie mare la sfârșitul acestei luni. Opera Naţională București va prezenta, în 27 mai, premiera operei trans-realiste „Visătorul trezit”, de Mihaela Vosganian, al cărei libret şi text sunt semnate de Varujan Vosganian şi Armine Vosganian, un spectacol de familie, despre revelația depășirii celor trei dimensiuni. Varujan Vosganian a descris noua montare scenică pe care o lansează alături de familia sa ca fiind un punct de plecare pentru lumea adevărată, în care oamenii și visele lor se contopesc, iar sentimentul de iubire este înțeles altfel.

Ministrul economiei noastre sau altfel spus „Visătorul trezit” nu pare, în funcția remunerată de stat, că s-ar fi trezit în nici un fel din somnul în care se complace de atâta timp. Mai bine s-ar fi trezit și ar fi realizat că România nu mai are economie, iar ceea ce a mai rămas se reduce la câteva companii în domeniul resurselor și al energiei, pe care actuala guvernare vrea să le mărite repede și ieftin. De frică să nu se trezească din visare, Ponta i-a luat toate companiile energetice din subordine și i le-a dat lui Niță, un alt mare specialist în energie provenit din unitățile de cazare ale BTT-ului.

Cum să vadă visătorul trezit de la economie lucrurile grave în care ne complăcem cu toții, din moment ce el a ajuns șef săracul doar peste personalul din minister, în realitate figurând mai mult ca piesă de decor în Guvern. Dacă s-ar hotărî să nu mai cânte atâta la pian și să meargă mai rar la operă ar observa primele mișcări „deștepte” care se fac în companiile energetice și s-ar îngrozi. De pildă, Complexul Energetic Oltenia și-a făcut estimarea producției pe anul viitor, iar colegul său de alianță, directorul general Ciurel, a încărcat termocentralele de la Turceni și Rovinari la capacitatea maximă, iar pe cele din Dolj, de la Ișalnița și Craiova, le-a estimat producție cât să funcționeze două-trei luni din an. Asta înseamnă moartea sigură a Ișalniței urmată de închiderea ei, moarte care va duce implicit la moartea bazinului carbonifer Motru, principalul furnizor de cărbune. Craiova se va mai târî un pic mai mult pentru că va produce pe cogenerare, adică va produce curent atâta cât este necesar să furnizeze apă caldă și căldură pentru oraș. Deși la Ișalnița se derulează programe de modernizare de sute de milioane de euro, este aproape o certitudine că va fi închisă, iar oamenii vor rămâne pe dinafară. Ghiciți ce se va întâmpla cu această termocentrală după ce va fi închisă? Evident se va valorifica pe un leu la cine trebuie, că de tăiat la fier vechi mă gândesc că nu vor îndrăzni să o facă atât de repede.

Așa că Vosganian mai bine s-ar trezi din vis și s-ar uita în jurul său să vadă cum totul de prăbuşește, în timp ce el cântă în continuu la pian. De ce nu l-o fi pus Antonescu ministru la Cultură?!

Vizualizări: 166

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: