Luna Curăţeniei i-a angrenat şi pe gorjenii din Crasna

Curăţenia de primăvară este în plină desfăşurare la Crasna. Chiar dacă în zona montană vremea este încă rece, în diferite zone ale comunei se repară ceea ce s-a stricat pe timpul iernii. Beneficiarii venitului minim garantat au început să defrişeze pe marginea drumurilor, iar ceilalţi localnici au fost notificaţi în ceea ce priveşte curăţenia pe domeniul public, în afara gospodăriei, curăţirea rigolelor şi toaletarea arborilor.

Autorităţile locale de la Crasna vor ca toate satele din comună să arate impecabil în preajma sărbătorilor pascale. O atenţie deosebită se acordă şi terenurilor de sport şi locurilor de joacă. „Am dat startul Lunii Curăţeniei şi sperăm ca până la Paşti să finalizăm curăţenia de primăvară. În jur de 15-20 de persoane, beneficiari ai Legii 416, participă zilnic la acţiuni de salubrizare, se defrişează pe marginea drumurilor, decolmatăm rigolele şi şanţurile. De asemenea, ne interesează întreţinerea spaţiilor verzi, a terenurilor de joacă şi a bazelor sportive de la şcolile din comună”, a declarat Dumitru Blându, viceprimarul comunei Crasna.

În sarcina autorităţilor locale intră şi întreţinerea construcţiilor existente, repararea şi zugrăvirea periodică a acestora; curăţenia şi salubrizarea digurilor şi a malurilor, a cursurilor de apă, asanarea terenurilor insalubre şi prevenirea poluării apelor; precum şi prevenirea poluării accidentale a mediului sau a surselor şi cursurilor de apă, prin depozitarea necontrolată a deşeurilor de către agenţii economici sau de către cetăţeni. De asemenea, localnicii sunt obligaţi să depoziteze reziduurile menajere şi gunoaiele numai în locurile special amenajate de autorităţile administraţiei publice locale. „Am trimis somaţii cetăţenilor pentru că potrivit legii fiecare este obligat să-şi întreţină faţada casei, podeţele şi să înlăture resturile vegetale care împiedică scurgerea apelor pluviale”, a mai precizat viceprimarul Blându.

Vizualizări: 131

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: