Lupoaia, cariera cu cel mai îmbătrânit personal. Pensionări masive!

Cariera Lupoaia, din cadrul Complexului Energetic Oltenia, este subunitatea unde lucrează cel mai îmbătrânit personal. Media de vârstă este de peste 51 de ani. așa se face că, de aici, aproape toți minerii vor ieși la pensie în următoarea perioadă.

Cel puțin cinci ani de acum înainte este cărbune în zonă pentru a putea funcționa Cariera Lupoaia. Asigurările vin de la managerul companiei. Daniel Burlan a adăugat că personalul de la Lupoaia este cel mai îmbătrânit în comparație cu angajații de la alte cariere.

Nu este, așadar, de mirare că, de la Cariera Lupoaia, se vor pensiona cei mai mulți mineri. „Lupoaia este cariera cu personalul cel mai îmbătrânit. Are 600 de angajați. Este o medie de vârstă de peste 51 de ani. Lupoaia este o carieră unde majoritatea salariaților ies la pensie în această perioadă. După anul 2025, datorită creșterii raportului de descopertă, nu mai există fezabilitate. Toată lumea spune că mergem pe cărbune, dar mergi cât ești rentabil. Când ai nevoie de exproprieri mult mai mari, să dărâmi sate, te gândești dacă mai este rentabil sau nu”, a declarat Daniel Burlan, la Tele3.

Vizualizări: 3,745

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: