Lupta lui Mitelea, susţinută de şefii ACL Gorj

Liberala Ileana Mitelea a decis să lupte pentru dreptul ei de a fi în Consiliul Local Târgu Jiu, după ce consilierii l-au validat abuziv pe Gherghe de la PSD, deşi acesta era în urma ei pe lista de supleanţi a USL. Liderii PSD au invocat o înţelegere scrisă avută cu PNL, dar liberalii spun că înţelegerea nu ţine loc de lege. Ileana Mitelea susţine că a fost îndemnată să lupte atât de liderul PNL Gorj, Dian Popescu, cât şi de preşedintele PDL Gorj, Dan Vâlceanu. Instituţia Prefectului Gorj a fost sesizată cu privire la ilegalitatea comisă, dar nu s-a pronunţat încă.

Ileana Mitelea spune că a fost îndemnată de Dian Popescu şi Dan Vâlceanu să lupte pentru postul de consilier local de la Târgu Jiu. Aceasta susţine că nu a fost consultată în privinţa acordului dintre PNL şi PSD în urma căruia a fost promovat Mihai Gherghe. „Nu am fost consultată în privinţa acelui acord, dar asta nu înseamnă că îi învinovăţesc pe colegii mei. Am avut discuţii cu cei doi copreşedinţi la întâlnirea comună pe care am avut-o la sediul PDL şi dânşii au fost alături de mine, mi-au spus să continui demersurile pentru a vedea ce s-a întâmplat. Nu am vrut să dau pe nimeni deoparte ca să revin eu, pur şi simplu sunt pe lista aceea şi ar fi păcat să nu beneficiez”, a precizat Ileana Mitelea. Aceasta aşteaptă răspunsul de Instituţia Prefectului în ceea ce priveşte promovarea lui Mihai Gherghe. „Dian Popescu împreună cu Dan Vâlceanu au susţinut că eu trebuie să continui demersurile pentru a intra în Consiliul Local Târgu Jiu. Demersul făcut la Prefectură a fost o simplă informare pentru a vedea modul în care se respectă şi se aplică legea. Aştept răspunsul în urma demersului meu şi nu am alt interes”, spune Ileana Mitelea.

Reprezentanţii Instituţiei Prefectului spun că sesizarea a fost transmisă deja Compartimentului Juridic în vederea soluţionării. „La sfârşitul săptămânii trecute am primit o petiţie din partea doamnei Mitelea. Petiţia a fost depusă la Registratură şi înregistrată, iar apoi transmisă către Departamentul Juridic, urmând ca juriştii noştri să formuleze un răspuns”, a declarat Corina Belteu, purtătorul de cuvânt al Instituţiei Prefectului.

CURSĂ SAU BLAT?

Consiliul Local Târgu Jiu are o largă majoritate PSD. În şedinţa trecută au fost validaţi doi consilieri pe posturile vacante, Georgiana Rogoveanu de la PNL şi Mihai Gherghe de la PSD, acesta din urmă ilegal, pentru că s-a sărit peste supleanţii de la PC şi PNL. Dian Popescu a fost acuzat de blat cu PSD, dar sunt surse care susţin şi varianta că liderul liberal i-a păcălit pe pesedişti. Aceştia nu acceptau să pună pe ordinea de zi validarea supleanţilor decât dacă intra şi Gherghe în consiliu. Dian Popescu a fost de acord pentru ca liberala să fie validată, ştiind că prefectura va invalida numirea pesedistului.

Vizualizări: 137

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: