Luptă mai încinsă ca oricând !

Lupta pentru un loc în Europa League a devenit mai aspră ca oricând. Petrolul şi Pandurii au fost marile câştigătoare ale ultimei etape în timp ce perdantele s-au numit Astra şi Dinamo. Doar două puncte despart locul 2 ocupat de Petrolul de locul 5 ocupat de Dinamo.

Victoria din Gruia a reprezentat „injecţia” perfectă pentru panduri. Trupa lui Pustai a egalat în clasament Astra şi e la un singur punct de locul 2 ocupat de Petrolul. Gorjenii dau duminică un test decisiv pentru Europa contra celor de la Dinamo.

Clasament comprimat la maxim !

Pandurii au profitat de egalul dinamoviştilor cu U Cluj şi de eşecul Astrei la Mediaş şi au revenit în top. Gorjenii împart ultimul loc de podium cu Astra, fiind depăşiţi doar la golaveraj. Jocul trupei lui Pustai a arătat altfel cu Voiculeţ, Matulevicius sau Ibeh în teren aşa că rezultatul din Gruia nu surprinde. Momentan, Petrolul e favorită certă la ocuparea unui loc de Europa, dar în lupta pentru cele două locuri disponibile intră şi Astra sau Dinamo, pe lângă Pandurii. În funcţie de câştigătoarea Cupei, şi locul 4 ar putea prinde Europa League. „Obiectivul rămâne un loc de cupă europeană. Am fi putut fi acum pe locul 2, dar important e ca pe 29 mai să fim pe un loc de Europa.  Am zis de la început că obiectivul e îndrăzneţ, realizabil, de asta ne-am înhămat la această luptă, nu putem ştii dinainte, fotbalul nu e matematică. Încercăm fiecare meci să-l tratăm ca pe o bătălie. Asta le-am spus şi jucătorilor după meciul cu Petrolul, că am pierdut o bătălie, nu şi războiul”, a declarat Pustai după joc, antrenor aflat la a doua victorie în deplasare cu Pandurii după cea de la debut, la Piatra Neamţ, scor 1-0.

„Este decisiv cu Dinamo pentru că se pun 3 puncte în joc. Noi am pierdut etapa trecută acasă cu Petrolul, sper să rămânem o echipă care pierde greu acasă şi să obţinem victoria. Dar indiferent de rezultat, linia se trage în 29 mai.”     Cristi Pustai

Vizualizări: 200

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: