Macovei îi îndeamnă pe gorjeni să spună NU politicienilor

Monica Macovei, fostul ministru al Justiției și actualul președinte al Partidului M10, a fost prezentă vineri la Târgu Jiu, unde l-a lansat la primărie pe scriitorul Laurian Stănchescu. Macovei a venit însoţită de secretarul general al partidului și a vorbit la Târgu Jiu despre sărăcia din județul Gorj și despre CE Oltenia, despre care a zis că a fost și este în continuare căpușat de partidele politice. Laurian Stănchescu a fost prezent şi el la Poarta Sărutului cu mesajul ”Ori mă împușcați, ori învățați limba culturii”.

Fostul ministru al Justiției, Monica Macovei, a spus la Poarta Sărutului că, deşi ar trebui să se afle într-un oraş bogat al judeţului Gorj, mai degrabă se află într-unul sărac de care politicienii îşi bat joc şi-l fură. Macovei i-a îndemnat pe târgujieni să-l voteze pe Stănchescu la primărie. ”Vreau să spun că Târgu Jiu ar trebui să fie o perlă a României, tocmai pentru că avem monumentele lui Brâncuși aici și asta ar fi trebuit să transforme orașul într-un loc plin de turiști, un loc înfloritor și, în schimb, ce avem? Avem un oraș sărac, avem oameni săraci, avem Complexul Energetic Oltenia de ani și ani de zile căpușat de politicieni, unii au fost trimiși în judecată, dar toate partidele politice au făcut același lucru, au căpușat”, a spus  Monica Macovei, președintele M10.

Macovei le-a mai transmis gorjenilor că în ei stă puterea de a schimba lucrurile dacă vor avea curajul să spună nu politicienilor. ”Să spunem nu partidelor politice pentru că sunt la fel, să spunem nu acestei clase politice care e în Parlament și care și-a dus banii în paradisuri fiscale pentru că în România au creat iaduri fiscale”, a mai spus Macovei.

 Mesaj pentru politicieni

Laurian Stănchescu a continuat să spună că județul Gorj poate fi salvat doar dacă scapă de politicieni. ”Mesajul este pentru politicieni și pentru toți oamenii de bună credință care au nevoie de un îndemn. Până și oamenii curajoși au nevoie de un îndemn, iată îndemnul este scris pe mine și îl duc până la capăt. Candidatura mea nu este politică, este civică și vreau să duc mai departe proiectele mele culturale”, a spus Laurian Stănchescu, candidat la primăria Târgu Jiu.

Monica Macovei a profitat de vizita în Gorj și a mers și la casa sculptorului Constantin Brâncuși de la Hobița.

Vizualizări: 690

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: