Magazine alimentare din Gorj, amendate pentru dezinformarea clienților

Mai multe unități de alimentație publică din județul Gorj au fost verificate de inspectorii Direcției Sanitar-Veterinare. Angajații instituției au efectuat o serie de controale tematice, pentru a se asigura că sunt respectate normele sanitar-veterinare. În urma verificărilor efectuate, au fost aplicate și sancțiuni.

Angajații DSV Gorj au aplicat 9 sancțiuni contravenționale, iar valoarea acestora se ridică la suma de peste 28.000 de lei. Cea mai mare amendă a fost încasată de un supermarket, dar și de un hypermarket din Gorj, valoarea sancțiunii fiind de 10.000 de lei fiecare.

”Am aplicat două amenzi de câte 10.000 lei la un hypermarket și un supermarket, fiind descoperite nereguli precum etichetarea greșită și dezinformarea consumatorilor cu referire la originea legumelor și fructelor, neimplementarea unei proceduri de retragere de la comercializare în vederea distrugerii a legumelor și fructelor care nu mai corespund organoleptic, dar și nedelimitarea și neinscripționarea spațiului destinat depozitării acestora”, transmite DSV Gorj.

De asemenea, două amenzi a câte 1.200 de lei fiecare au fost aplicate pentru 2 magazine alimentare, motivul fiind legat de întreținerea necorespunzătoare a spațiilor, dar și de expunerea spre comercializare a cantității de 12 kg pește congelat fără elemente de identificare. Cantitatea de pește a fost confiscată.

Amenzi similare au mai fost acordate unei persoane fizice, dar și altor unități de alimentație publică.   

Controalele au avut loc în localitățile: Albeni, Alimpești, Arcani, Baia de Fier, Bălănești, Bălești, Bumbești-Jiu, Bumbești-Pițic, Bustuchin, Crasna, Godinești, Motru, Mușetești, Novaci, Padeș, Polovragi, Rânca, Roșia de Amaradia, Târgu-Cărbunești, Târgu-Jiu, Telești, Tismana, Turburea, Urdari și Văgiulești.  

Vizualizări: 3,755

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: