„Magazinele de vise” din Târgu-Jiu au fost închise

„Magazinele de vise” au fost închise. Ordonanţa de Guvern care interzice  plantele etnobotanice a fost publicată, în urmă cu două zile, in Monitorul Oficial. Astfel, cei care vor continua să mai vândă sau să consume plante etnobotanice vor ajunge după gratii.

În Târgu Jiu funcţionau în urmă cu două săptămâni două astfel de magazine de vise„ în zonele 9 şi respectiv 8 mai. Administratorii magazinelor în cauză au înapoiat din timp substanţele furnizorului pentru a nu pierde importante sume de bani. Astfel, rafturile celor două magazine au fost goale, luni noaptea, când au ajuns la faţa locului poliţiştii. „Am verificat dacă s-au conformat legii şi au pus lacătul pe magazine. În urma controlului efectuat am constatat că ambele magazine au fost închise cu mult înainte ca Ordonanţa de Guvern ce interzice plantele etnobotanice să fie publicată în Monitorul Oficial. Verificări vor mai avea loc şi în perioada următoare, pentru a-i depista pe cei care încalcă legea”, a precizat Daniel Tică, purtător de cuvânt Inspectoratului Judeţean de Poliţie Gorj. Site-urile unde puteai în urmă cu câteva zile să comanzi plante etnobotanice au fost şi ele închise.

Distribuitorii au obligaţia ca în termen de 10 zile de la publicarea în Monitorul Oficial a Ordonanţei să distrugă tot stocul de plante etnobotanice pe cheltuiala lor. Dacă nu vor face acest lucru, vor încălca legea şi riscă să petreacă în spatele gratiilor între 1 şi 3 ani.

Vizualizări: 84

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: