Magazinele şi autoutilitarele patronilor, scoase la licitaţie

Bunurile patronilor au fost scoase la licitaţie de Direcţia Generală a Finanţelor Publice (DGFP) Gorj. Spaţiile comerciale şi autoutilitarele acestora vor fi vândute acum pentru recuperarea datoriilor la bugetul de stat. Nu au scăpat de sechestre nici persoanele fizice care, din cauză că nu şi-au plătit la timp taxele către stat, îşi văd acum casele şi terenurile scoase la licitaţie.

Pe site-ul DGFP Gorj sunt postate aproape zilnic anunţuri de organizare a licitaţiilor publice pentru valorificarea bunurilor sechestrate, iar preţurile de pornire a licitaţiilor sunt destul de accesibile. La finele acestei luni se vor scoate la vânzare două magazine, unul în Aninoasa şi altul în Bărbăteşti, la preţul de 5.000 lei. De asemenea, pentru că nu şi-a achitat debitele în termen de 15 zile de la data sechestrării bunurilor, spaţiul comercial al unui patron din centrul comunei Roşia de Amaradia va fi acum vândut pentru suma de 5.250 lei. Un magazin mixt cu o suprafaţă de 180 metri pătraţi din aceeaşi localitate a fost estimat la preţul de 15.000 lei. Nici pentru un patron din Târgu Cărbuneşti nu se anunţă vremuri prea bune. Acesta îşi va vedea cele două autoutilitare Dacia vândute la licitaţiile organizate la sfârşitul acestei luni. Cele două au fost evaluate la preţuri cuprinse între 3.300 lei şi 5.300 lei. Mai scumpă este o semiremorcă Scwartzmuller, pierdută tor de administratorul unei societăţi comerciale din Cărbuneşti, care a fost estimată la valoarea de 12.000 lei. Dar de rigorile legii nu scapă nici persoanele fizice. Un astfel de caz se află în comuna Roşia de Amaradia, care, din cauza datoriilor înregistrate, şi-a pierdut casa, în suprafaţă de 242 metri pătraţi şi terenul aferent, în suprafaţă de 1000 metri pătraţi. Preţul de pornire a licitaţiei va fi, în această situaţie, de 35.000 lei.

SOMAŢII

Pentru recuperarea obligaţiilor bugetare restante, în  luna mai 2011 au fost comunicate debitorilor 3623 somaţii pentru o valoare a creanţelor bugetare de 19.776.642 lei. 

 SECHESTRE

Organele de executare silita au procedat la identificarea şi indisponibilizarea tuturor bunurilor mobile şi imobile existente în patrimoniul debitorilor aplicând în luna mai 2011 un număr de 20 de sechestre asupra acestor bunuri.

Vizualizări: 103

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: