Magistraţii gorjeni au amânat procesul minei Petrila

Magistraţii gorjeni au decis, marţi, să amâne pentru data de 17 mai judecarea primului termen de la Judecătoria Tg Jiu al dosarului exploziei din 2008 de la mina Petrila, în care au murit 13 mineri.

Dosarul în care sunt judecaţi fostul director al minei Petrila, Aurelian Necula, împreună cu Gheorghe Roşu, fost inginer şef cu securitatea şi sănătatea în muncă, şi Ştefan Dan Ungur, fostul şef al sectorului aeraj şi şef al statiei de salvare minieră, a fost strămutat de la Petroşani la Tribunalul Gorj, după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a admis, la 9 aprilie, o cerere de strămutare făcută de avocaţii a doi dintre cei trei inculpaţi din dosar, respectiv Gheorghe Roşu şi Dan Ştefan Ungur.

Cei trei sunt învinuiţi de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă şi nerespectarea măsurilor de protecţia muncii în cazul accidentului din data de 15 noiembrie 2008, când 13 mineri au decedat, iar alţi 15 au fost răniţi. Pentru că cei trei acuzaţi nu s-au prezentat marţi la Tribunalul Gorj pentru a participa la proces, judecătorul a decis să amâne cu două săptămâni judecarea cauzei, atunci când acuzaţii vor fi aduşi la tribunal cu mandat de aducere.

În data de 15 noiembrie 2008, în subteranul minei Petrila s-au produs, la interval de aproape patru ore, două explozii în urma cărora şi-au pierdut viaţa 13 persoane, iar alte 15 au fost rănite. Prima explozie s-a soldat cu opt morţi şi nouă răniţi, iar în cea de-a doua şi-au pierdut viaţa cinci salvatori minieri şi şase persoane au fost rănite.

Vizualizări: 104

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: