Mai cârpaci decât Cârciumaru. „Nu văd care este problema”

Primarul tânăr şi liberal din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, este mai cârpaci decât fostul primar pesedist Florin Cârciumaru. Romanescu a susţinut că parcările trasate în bătaie de joc în cartierul Debarcader, jumătate pe aleea pietonală, jumătate pe aleea de acces pentru autovehicule, sunt bune şi va mai face şi în alte cartiere din Târgu Jiu. Şi fostul primar Cârciumaru a făcut parcări aiurea prin oraş, dar deja Romanescu îl depăşeşte după numai un an şi ceva de mandat.

Parcările făcute de Romanescu în cartierul Debarcader din Târgu Jiu încalcă „Normativul pentru proiectarea parcajelor de autoturisme în localităţi urbane”. Nu doar că maşinile vor ocupa o parte din aleea pietonală, dar ocupă şi din aleea de acces a autoturismelor, care nu va mai avea lăţimea minimă prevăzută de normativele în vigoare. Dacă toate locurile de parcare, aşa cum au fost delimitate, ar fi ocupate, cu greu ar putea cineva ieşi din parcare, fără să lovească alte maşini.

 

Dacă cetăţenii sunt mulţumiţi...

Cu toate acestea, primarul este mulţumit de soluţia găsită şi spune că o va aplica şi în alte cartiere. Romanescu spune că reprezentanţii primăriei au identificat soluţia în colaborare cu asociaţiile de proprietari, acesta fiind argumentul că soluţia este bună. „Vreau să vă spun că la toate aceste întâlniri pe care le am în cartiere mă întâlnesc în primul rând cu preşedinţii de asociaţii sau administratorii. Reprezentantul cetăţenilor din acea zonă, legal, este preşedintele de asociaţie. Pe toată această zonă, locurile de parcare au fost amenajate de comun acord cu cel care îi reprezintă pe cetăţeni. Vorbim de locuri de parcare în interiorul cartierelor, nu pe bulevardele de pe marginea acestor cartiere”, a spus Romanescu.

Primarul spune că a luat decizia de a trasa astfel parcările pentru a nu afecta spaţiul verde. „E o mare problemă la nivelul municipiului Târgu Jiu, cei care deţin maşini doresc cât mai multe locuri de parcare, cei care nu deţin maşini doresc spaţii verzi. Nu am afectat zona de spaţiu verde, însă fiind o zonă de reşedinţă, am considerat că acolo unde putem să facem astfel de lucruri, şi nu este un exemplu doar zona Debarcader, ci şi în alte cartiere, unde putem că creăm lângă trotuar sau chiar în zona respectivă un loc de parcare, îl creăm pentru cetăţenii din zonă. Nu am luat aceste decizii de unul singur sau cu reprezentanţii primăriei. Întotdeauna reprezentanţii primăriei s-au deplasat în acea zonă şi împreună cu preşedintele de asociaţie au identificat anumite spaţii. Ca să nu distrugem spaţiul verde, am creat acele zone. Este adevărat, niciodată într-un cartier nu o să poţi să mulţumeşti pe toată lumea”, a mai spus Romanescu.

Primarul a concluzionat că „dacă în marea lor majoritate cetăţenii sunt mulţumiţi de aceste lucrări pe care le-am făcut, nu văd care este problema. Nu poţi mulţumi pe toată lumea, indiferent ce ai face”.

Vizualizări: 1,754

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: