Mai multe alimente de la Uniunea Europeană pentru nevoiaşii din Gorj

Persoanele defavorizate din Gorj vor primi şi anul acesta ajutoare alimentare de la Uniunea Europeană. Ba mai mult, lista produselor s-a îmbunătăţit. Dacă până în prezent nevoiaşii primeau făină, mălai, paste făinoase, orez şi biscuiţi, de acum vor beneficia în plus şi de ulei, zahăr, fasole boabe, mazăre conservată, pastă de tomate şi roşii în bulion.

Aproximativ 2000 de tone de alimente vor fi distribuite celor 39.000 de beneficiari din Gorj. Împărţirea produselor va fi făcută prin intermediul primăriilor, iar transportul acestora de la Târgu Jiu la primării va fi asigurat de către Consiliul Judeţean.

Acordarea ajutoarelor se va face direct, pe baza listelor întocmite şi preluate de autorităţile locale, fără a mai fi necesară depunerea vreunei cereri din partea  persoanelor care fac parte din categoriile îndreptăţite. “Vor beneficia de ajutoarele Uniunii Europene persoanele cu handicap, şomerii, pensionarii cu venituri mici şi beneficiarii de venit minim garantat. Se preconizează ca printr-o Hotărâre de Guvern să fie introduşi pe lista beneficiarilor şi invalizii şi văduvele de război”, a declarat Constantin Negrea, consilier în cadrul APIA Gorj.

Negrea a mai precizat că primarii au obligaţia de a asigura spaţiile de depozitare a alimentelor şi afişarea pe depozitul respectiv a însemnelor UE. “Autorităţile locale au obligaţia de a asigura spaţii de depozitare corespunzătoare şi de a afişa un panou pe depozit pe care să apară imaginea steagului UE şi menţiunile: “Ajutoare alimentare UE”, “Aceste produse nu sunt de vânzare”, a mai precizat Constantin Negrea. Majoritatea alimentelor au termen de valabilitate şase luni, iar procesul de distribuire trebuie finalizat până la data de 31 martie 2013.

Vizualizări: 154

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: