Mai mulți bani pentru șefii CE Oltenia, din această lună

Conducerea Complexului Energetic Oltenia anunță că a semnat în martie noi contracte individuale de muncă cu personalul de conducere din cariere și termocentrale. Aceștia vor avea dreptul și la o indemnizație variabilă, pe lângă salariul fix, dacă își fac treaba.

Președintele Directoratului Complexului Energetic Oltenia, Sorin Boza, a explicat la Accent TV de ce s-a ajuns la această decizie. “Ideea noastră, a Directoratului, a fost că trebuie să stimulăm directorii, până la nivelul de adjunct de șef de carieră, pentru a da tot ce pot pentru a face producție. Atunci ne-am zis să facem o parte din salariu fix și o parte variabilă. Începând cu 1 martie avem contracte individuale semnate, iar toți angajații cu funcții de conducere din CE Oltenia, dacă într-o lună își îndeplinesc, în cazul carierelor, producția de cărbune și costul pe tona de cărbune planificate în buget, din punctul meu de vedere își vor lua indemnizația maximă. Dacă nu, nu vor lua”, a spus Sorin Boza.

Cei care vor beneficia sunt șefii de cariere și termocentrale, inginerii șefi, directorii de EMC-uri, directorii din direcția minieră etc. “Până la urmă trebuie să înțelegem că la nivel de conducere trebuie să fim plătiți pe rezultat. Competiția va aduce rezultatul și competiția va aduce întotdeauna plusvaloare”, a mai spus Boza, adăugând că: “Au fost zeci de întâlniri până să ajungem la un proiect care să fie înțeles și acceptat de toată lumea”.

La rândul lui, șeful de la Resurse Umane, Sorin Olaru, a precizat că această componentă variabilă este, pentru început, de 10%. (A.A.)

Vizualizări: 6,688

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: