Primele minerilor și energeticienilor, după Paști?

Situație extrem de dificilă pentru Complexul Energetic Oltenia, care trebuie să cumpere până la 30 aprilie certificatele de carbon aferente producției de energie de anul trecut. Conducerea companiei evită să spună câte certificate mai sunt de cumpărat, dar pe surse se aude că este vorba de peste cinci milioane.

Prețul certificatelor pe bursă trece de 22 de euro, ceea ce înseamnă un total de peste 110 milioane de euro. De la o zi la alta se așteaptă contractarea creditului de 500 de milioane de lei pentru achiziționarea certificatelor.

Termenul până la care trebuie cumpărate certificatele coincide cu perioada în care compania ar trebui să le dea celor peste 13.000 de salariați două prime: cea de combustibil de 600 de lei și cea de Paști - 1 Mai de 1.100 de lei. Președintele Sindicatului Solidaritatea 2013, Nicu Bunoaica, a scris pe pagina de socializare că este posibil ca prima de Paști să fie dată după 2 mai, iar cu privire la prima de combustibil se discută.

Sorin Olaru, șeful de la Resurse Umane, a spus joi la un post de televiziune însă că prima de combustibil va fi acordată în perioada 20-23 aprilie, iar cea de 1.100 de lei “în preajma sărbătorilor pascale”. (A.A.)

Vizualizări: 7,618

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: