Ce spune Boza de majorarea valorii voucherelor de vacanță

Președintele Directoratului Complexului Energetic Oltenia, Sorin Boza, a comentat joi la Accent TV posibilitatea majorării voucherelor de vacanță de la 1.450 de lei la 2080 de lei. “Dacă vom ajunge să decidem să dăm 2080, conform recomandării ITM, vom da 2080 de lei. Să fie clar pentru toată lumea”, a spus Boza.

În actul adițional semnat cu sindicatele după greva minerilor din ianuarie s-a stabilit acordarea de vouchere de vacanță în valoare de 1.450 de lei. Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj a validat documentul, dar ulterior a venit cu un punct de vedere că legea impune o valoare echivalentă cu salariul minim brut pe economie, care este 2080 de lei. Boza a spus că va cere clarificări. “Voi solicita scris un punct de vedere, pentru că actul adițional încheiat între administrație și partenerii sociali a fost validat, verificat de către ITM și a fost aprobat fără obiecțiuni. După o lună și jumătate au venit cu alt punct de vedere”, a spus Boza.

Efortul financiar suplimentar pentru CE Oltenia ar fi ce circa opt milioane de lei. Boza a spus că societatea are resurse: “Sunt bani. Vă dați seama, dacă îmi asum, sunt bani prinși în buget, bugetul este în drum spre aprobare, a trecut de Directorat, a trecut de Consiliul de Supraveghere, a fost validat de specialiștii Ministerului Energiei, merge spre guvern pentru aprobare. Sunt bani prinși în buget și îmi asum ceea ce spun”.

Președintele Directoratului CE Oltenia a mai precizat că: “Nu a fost nicio rea-voință din partea cuiva, să spunem că este 1.450 și nu 2080. Îi asigur pe toți angajații Complexului Energetic Oltenia că vom acorda suma care se cuvine”. (A.M.)

Vizualizări: 6,409

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: