O mie de pensionări în doi ani la CE Oltenia

Complexul Energetic Oltenia se va confrunta în umătorii ani cu o acută problemă de personal. Nu mai puțin de o mie de salariați se vor pensiona în următorii doi ani. Sorin Olaru, director de Resurse Umane, a spus că socitatea a făcut o analiză în acest sens. “Am făcut o estimare al impactului pe care îl vor avea aceste modificări legislative la Complexul Energetic Oltenia. În anul 2019 impactul va fi minor, în jur de 30 de salariați care ar putea solicita pensionarea. Pentru anii 2020 și 2021, o mie de salariați din cei 13.000 ar putea solicita pensionarea. Această pensionare e la cerere, nu e obligatorie”, a spus Olaru la Accent TV.

Olaru a spus că și Ordonanța 36, care a fost în vigoare până în decembrie 2018, asigura un fel de pensionare anticipată, având în vedere că salariații care mai aveau doi ani până la pensie primeau timp de 24 de luni venit de completare.

Parlamentul are în dezbatere în această perioadă o lege care prevede că salariații încadrați în condiții deosebite de muncă, așa cum este cazul a opt mii din cei 13 mii de salariați ai CE Oltenia, vor beneficia de patru luni reducere a vârstei de pensionare pentru fiecare an lucrat față de trei luni cât este în prezent. Nu este clar dacă legea se va aplica pentru anii lucrați până acum sau doar pentru cei care urmează. (A.M.)

Vizualizări: 5,159

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: