Mai mulţi cetăţeni revendică pământuri la Ştiucani

Mai mulţi cetăţeni din Slivileşti au acţionat în instanţă comisia locală formată din primarul localităţii, viceprimarul, un inginer cadastral şi un membru al terenurilor agricole. Nemulţumirea oamenilor a pornit de la faptul că primăria nu le eliberează adeverinţe de proprietate în zona Ştiucani. Primarul spune însă că aceste adeverinţe se eliberează din 1990 şi că cei care nu au reuşit să le ia până acum înseamnă că au probleme legate de moştenire. Cariera Roşiuţa a început deja să pună steril pe halda de la Ştiucani, oamenii fiind interesaţi de despăgubiri.

Primarul comunei Slivileşti este pus în situaţia neplăcută de a se judeca cu proprii alegători şi asta pentru că oamenii au acţionat în judecată comisia locală pentru neeliberarea adeverinţelor de proprietate din Ştiucani. Sorin Bucurescu spune însă că vina este exclusiv a oamenilor care nu înţeleg că nu pot elibera astfel de acte dacă nu este totul în ordine. ”Să nu uităm că aceste adeverinţe de proprietate se eliberează din 90 iar cei care în 20 de ani nu au luat, înseamnă că au probleme legate de moştenire, nu se înţeleg moştenitorii între ei sau alte probleme. Nu au putut să facă dovada că terenul este al lor”, a declarat primarul Bucurescu. Primarul spune că o parte din ei au acţionat în judecată şi exploatarea minieră Roşiuţa pentru terenurile afectate. ”Am discutat în nenumărate rânduri situaţia oamenilor din Ştiucani cu directorul de la Roşiuţa. Ştiu că şi ei s-au înţeles în cele din urmă cu majoritatea oamenilor însă sunt câţiva care au acţionat exploatarea în judecată pentru terenurile afectate”, a declarat Sorin Bucurescu.

PROPRIETATE

”Sunt terenuri pe care noi le ocupăm. Cetăţenii respectivi dau în judecată primăria, primarul, uneori şi câştigă după care merg la comisa locală să le dea titlurile de proprietate dar de fapt ei nu pot da titlurile pe aceste terenuri pentru că aceste terenuri au intrat în decret şi de fapt sunt proprietatea SNLO”, a declarat Florentin Gheorghescu, directorul carierei Roşiuţa.

Vizualizări: 129

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: