Mai puţine tichete de masă pentru angajaţii Spitalului Bumbeşti Jiu

Banii pe care Spitalul Bumbeşti Jiu îi primeşte de la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate sunt insuficienţi pentru a acoperi cheltuielile unităţii. În condiţiile în care circa 35% dintre debutanţi au fost avansaţi în treaptă superioară, conducerea spitalului a decis să reducă numărul tichetelor de masă pentru a putea plăti salariile personalului medical. Managerul Aurel Stolojanu speră ca situaţia să revină la normal începând cu luna martie.

Salariaţii Spitalului Bumbeşti Jiu primesc, începând din această lună, 15 în loc de 20 de tichete de masă. Măsura a fost luată tocmai pentru a nu fi afectate salariile personalului. „Fondul de salarii s-a suplimentat cu circa 25.000 de lei din cauză că aproximativ 35% dintre debutanţi au fost avansaţi în treaptă superioară. Pentru a putea plăti salariile exista varianta să reducem la maxim sporurile, asta însemna cam 10% din salariu, însă împreună cu sindicatele am decis să renunţăm la câte cinci tichete de masă”, a declarat Aurel Stolojanu, managerul Spitalului Bumbeşti Jiu.

Pe lângă suplimentarea fondului de salarii, unitatea reuşeşte să facă faţă cu greu cheltuielilor la utilităţi. „Pe timpul sezonului rece avem cheltuieli mai mari cu cel puţin 20.000 de lei. De la CAS primim 370.000 de lei/lună şi am avea nevoie de cel puţin 400.000 de lei. Există posibilitatea să-i primim din luna martie pentru că nouă ni s-au dat cele mai puţine paturi, însă serviciile medicale sunt la fel ca la Rovinari şi Novaci. În momentul de faţă, avem contractate 81 de paturi, însă până la 1 mai 2013 am avut 50 de paturi în condiţiile în care avem ocupate în permanenţă 100 de paturi”, a mai precizat Aurel Stolojanu. Din cauza numărului mare de solicitări, Spitalul Bumbeşti Jiu face programări. În circa două săptămâni, au fost efectuate aproximativ 600 de spitalizări. „Spitalul este arhiplin. După data de 7 ianuarie încoace am efectuat 265 de spitalizări de zi şi peste 300 de cazuri de spitalizare continuă”, spune managerul Stolojanu.       

PRECEDENT

Conducerea Spitalului Bumbeşti Jiu a mai luat astfel de măsuri de austeritate şi în primul trimestru al anului 2013, când medicii au pierdut o parte din sporuri. „Reducerea numărului tichetelor de masă este o măsură temporară. Sperăm ca din luna martie să găsim fonduri. Am mai avut o situaţie similară şi anul trecut, însă apoi s-a revenit la situaţia normală”, a declarat Aurel Stolojanu. 

PRECAUŢIE

Potrivit conducerii unităţii spitaliceşti, aceste măsuri reprezintă şi o precauţie pentru anul în curs. „Anul acesta ne pregătim pentru acreditare şi trebuie să încheiem un contract de consultare cu o firmă pentru care avem nevoie de bani. Aşteptăm vizita comisiei în trimestrul IV. Cunosc toate aceste probleme şi nu vreau să lucrăm pe pierdere pentru că vor fi cheltuieli mari spre sfârşitul anului”.

Vizualizări: 135

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: