„Maimuţica” Ponta cere suspendarea preşedintelui Băsescu

Preş, maimuţică, imatur, obraznic, impertinent. Acestea sunt cuvintele folosite de preşedintele Traian Băsescu la adresa liderului PSD Victor Ponta. Băsescu a făcut dezvăluiri grave despre Ponta, susţinând că este sătul de „obrăzniciile” acestuia din ultimele opt luni. „Obrăznicii” care au continuat şi ieri, când Ponta a spus despre acuzaţiile şefului statului că sunt „ale unui securist şi hoţ prins la furat”.

"Omul ăsta a venit preş la mine în birou, acest Victor Ponta, cum au mai venit şi alţii...şi mă întreba <>. Răspunsul meu a fost: <>. În 2008, era la mine în birou, nu în altă parte, ca să nu fie dubii că m-am întâlnit la Golden Blitz, sau la Cireşica. Nu, la mine în birou acest Ponta, care astăzi vituperează împotriva preşedintelui era ca un preş. (...) Tot el discuta înainte de alegeri un portofoliu de ministru, prin ieşirea din PSD, înainte de alegerile din partidul lor. Acest Victor Ponta pe care îl vedeţi ţipând, ori nu mai pot să-i tolerez obrăznicia când îl ştiu câte parale face", a spus Traian Băsescu, la B1 TV.

După ce moderatorul a declarat că Ponta afirmă deseori că el nu face prietenii cu mogulii, Băsescu a declarat: "Atunci, probabil vă spune cine i-a finanţat concediul prin Liban...nu neapărat în vara asta. Pe Victor Ponta, eu îl invit public la decenţă".

Atacul lui Băsescu la adresa pesedistului a continuat, el spunând că Ponta se comportă ca o "maimuţică" şi "face frumos" pentru Ion Iliescu, Adrian Năstase, Viorel Hrebenciuc sau Liviu Dragnea ca să rămână preşedinte al PSD, fiind "imatur", "obraznic" şi "impertinent".

În replică, Ponta vrea suspendarea preşedintelui

Deranjat de atacurile lui Traian Băsescu, Ponta a anunţat ieri începerea demersurilor pentru suspendarea şefului statului. O încercare similară a mai fost în 2007, pusă la cale de „coaliţia Grivco”, grupată atunci în jurul lui Dan Voiculescu. Pretextul folosit de această dată pentru suspendarea preşedintelui este o eventuală promulgare a noii legi a pensiilor. "În ziua în care Traian Băsescu promulgă legea vom introduce cererea de suspendare şi să dea Dumnezeu ca de data asta să scăpăm România de Traian Băsescu", a mai spus pesedistul.

BLAT ŞI LA TÂRGU JIU

Ponta a purtat negocieri cu liderii mai multor partide şi în 2008, când a dorit să îşi asigure locul de deputat de Târgu Jiu. Democrat-liberalul Ionel Manţog a declarat ieri la Radio Infinit că a fost ameninţat la telefon pentru a accepta un blat cu Ponta. De altfel, şi Nicolae Mischie a fost în 2008 o victimă a acestor negocieri, PRM renunţând la candidatura lui în ultima zi de depunere a listelor.

Vizualizări: 129

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: