Maioreanu s-a pus singur pe lista de concedieri

Vicepreşedintele PSD Gorj, Andrei Maioreanu, a fost concediat din funcţia de inginer în cadrul Hidroelectrica, sucursala Târgu Jiu. Maioreanu susţine că nu a fost pus pe lista de concedieri, dar a făcut această alegere pentru ca soţia sa să rămână angajată.

Reporter: Vă aflaţi pe lista cu persoanele disponibilizate la sucursala Târgu Jiu, cum comentaţi acest lucru?

Andrei Maioreanu: Hidroelectrica, după cum bine ştiţi, se află în insolvenţă şi administratorul judiciar pune în aplicare un plan de restructurare şi de reorganizare la nivelul tuturor sucursalelor. Şi de la nivelul Sucursalei Hidrocentrale Târgu Jiu a trebuit să disponibilizeze un număr de persoane. Este foarte adevărat, printre care mă număr şi eu, în condiţiile în care, un criteriu pe care îl înţeleg şi eu, este legat de faptul că acolo unde există soţ-soţie în aceeaşi sucursală, sigur, unul dintre ei să fie disponibilizat.

Rep.: Fiind direct implicat, vi se pare un criteriu corect?

A.M.: Din punctul meu de vedere, este un criteriu corect pentru perioada aceasta dificilă. Eu nu am fost pus în niciun moment pe lista disponibilizării, dar până la urmă aceasta a fost concluzia, în condiţiile în care după atâţia ani şi cu experienţa pe care o am o să lucrez cu siguranţă tot în sistemul energetic.

Rep.: Cum vă explicaţi numărul mare de disponibilizaţi de la Sucursala din Târgu Jiu?

A.M.: Cert este că numărul mare de disponibilizări vine ca urmare a faptului că Sucursala Hidrocentrale de la Târgu Jiu a fost considerată una destul de slabă din punctul de vedere al parametrilor tehnico-economici. Ar trebui întrebaţi cei care au manageriat această sucursală.

Rep.: Soţia dumneavoastră ce calitate are în cadrul unităţii?

A.M.: Este un simplu angajat în cadrul sucursalei Hidrocentrale Târgu Jiu. Este singura care se ocupă de patrimoniu. Este un om care a primit absolut toate calificativele la modul foarte bun, inclusiv de la conducerea centrală de la Bucureşti.

Rep.: În contextul actual, ce planuri aveţi pentru viitor?

A.M.: În această economie de piaţă, un inginer bun, un economist bun sau oricare alt specialist bun arată ce poate într-o unitate în cinci – şase - şapte ani, după care acceptă noi provocări. Cu siguranţă voi accepta noi provocări în domeniul energetic pentru că este cu siguranţă locul în care am activat în peste 20 şi ceva de ani pe diferite niveluri de conducere. Cu siguranţă voi avea în viitorul apropiat varianta de a lucra din ou în sistemul energetic.

Vizualizări: 159

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: