MALPRAXIS: Tânăr din Rovinari, mort cu zile la spital

O familie din Rovinari acuză medicii de la Clinica de Chirurgie Toracică din Craiova de malpraxis. Acuzațiile vin după ce un rovinărean de 32 de ani a decedat vineri, în chinuri groaznice. Dumitru Iancovici a ajuns la Craiova pentru că a înghițit din greșeală sodă caustică. A fost tratat zece zile cu vitamine şi no-spa, deşi avea trei litri de puroi în gât.

Dumitru Iancovici avea 32 de ani și la începutul lunii februarie a înghițit din greșeală sodă caustică. A ajuns la Spitalul Județean de Urgență din Târgu-Jiu cu arsuri grave la esofag, iar medicii au decis să-l transfere la Spitalul Județean de Craiova. Rovinăreanul a fost internat  pe data de 4 februarie la Clinica de Chirurgie Toracică . Specialiștii de aici i-au asigurat pe membrii familiei că bărbatul dă semne să-și revină, însă recuperarea va fi de durată. Cu toate că specialiștii au garantat că bărbatul va supraviețui, acesta a decedat vineri. Familia îi acuză pe medicii de malpraxis pentru că nu l-au tratat pe gorjean așa cum trebuie, asta pentru că i-au administrat vitamine și no-spa. Abia după câteva zile pacientul a fost văzut de alt medic, care a constatat îngrozit că rana se infectase. „Acest doctor i-a scos trei kilograme de puroi din gât. A şi întrebat ce a făcut doamna doctor, nu a văzut până acum ce are băiatul ăsta aici?”, spune acum sora decedatului.

Mai mult decât atât, sora bărbatului susține că a dat bani ca bărbatul să fie salvat, dar degeaba. Liliana Iancovici a explicat că bărbatul respire greu și scotea un lichid galben din gât, iar medicii i-au explicat că este din cauză că pacientul se forța să tușească. Rovinărenii nu vor decât să se facă dreptate în acest caz, iar medicii vinovați de moarte gorjeanului să plătească.  

Vizualizări: 179

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: