Mamă cu handicap grav, adusă la Centrul Maternal

Centrul Maternal din Târgu Jiu mai găzduieşte începând de ieri o nouă mămică împreună cu copilul ei în vârstă de cinci luni. Mama, în vârstă de 28 de ani, suferă de oligofrenie grad I cu tulburări de comportament, aceasta fiind adusă la centru chiar de soţul ei, care se află în imposibilitatea de a-i întreţine.

Elena Augustina Borcan are 28 de ani şi ieri a fost adusă de către asistenţii sociali ai primăriei Bumbeşti Jiu la Centrul Maternal pentru a beneficia de îngrijirile corespunzătoare atât ea cât şi copilul pe care l-a născut în urmă cu aproximativ cinci luni. Femeia suferă de handicap grav, locuind până în luna iunie împreună cu copilul şi soţul ei în casa mamei sale din Drăgoieni. Din cauza neînţelegerilor, aceştia s-au mutat la Bumbeşti Jiu în casa soţului. „Este vorba de o tânără de 28 de ani care suferă de handicap grav, diagnosticată cu oligofrenie grad I, tulburări de comportament şi coeficient de inteligenţă 50-52, guşă nodulară lob tiroidian drept, care se află în imposibilitatea de a creşte un copil. Aceasta este căsătorită cu Borcan Viorel care nu are serviciu, nu are părinţi şi nu a făcut decât trei clase. Acesta a fost de acord cu aducerea femeii la Centrul Maternal declarând că trebuie să muncească ca să poată să-şi facă casa care acum este în stare avansată de degradare”, a declarat Loredana Braia, psiholog.

Din primele analize făcute micuţului Costinel reiese faptul că şi copilul ar avea unele probleme de sănătate. „Copilul are aproape cinci luni, noi ieri am preluat cazul dar se pare că şi micuţul are unele probleme de sănătate. Urmează să fie supus unor investigaţii medicale complete şi abia apoi ne vom putea pronunţa”, a declarat Loredana Braia.

Tatăl micuţului nu dă semne că ar vrea să-i abandoneze pe cei doi, din contră se arată foarte încrezător şi speră să-şi găsească de muncă pentru a-i putea lua din nou acasă şi pentru a-i întreţine. „Soţul nu lucrează pentru că a fost nevoit să aibă grijă de cel mic, el îi spăla hăinuţele, îl îngrija. Tot el şi-a exprimat dorinţa ca mama cu copilul să stea cât mai mult aici pentru a putea reabilita casa şi pentru a asigura familiei lui toate condiţiile. Nu pare că vrea să-i abandoneze din contră. În acest moment veniturile familiei Borcan se constituie din alocaţia de stat a micuţului şi pensia de handicap a mamei”, a precizat Loredana Braia.

În prezent, la Centrul Maternal sunt găzduite nouă mame cu 13 copii. Majoritatea mămicilor găzduite aici sunt minore.

Vizualizări: 110

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: