Mama sinucigaşului de la Schela: „Fiul meu nu s-a sinucis, a fost drogat”

Rudele tânărului care s-a spânzurat în pădurea de la Schela la finalul festivalului de muzică goa nu cred că acesta ar fi avut intenţii sinucigaşe. Sora, fratele, dar şi mama lui Cristian Dobre, de 30 de ani, cunoscut printre prieteni sub numele de Cartof, se tem ca tânărul să nu fi fost sub influenţa unor substanţe interzise. Aceştia îi acuză pe organizatori de faptul că nu au luat suficiente măsuri pentru a preveni un asemenea necaz, rudele spunând că nu cred că Dobre a luat de unul singur decizia de a-şi pune capăt zilelor.

„Fiul meu a fost drogat, sper ca Poliţia din Gorj să îi ancheteze pe toţi cei care au fost cu el acolo în pădure şi să îi tragă la răspundere”, spune, cu lacrimi în ochi, mama celui care duminică dimineaţa şi-a încheiat socotelile cu viaţa mult prea devreme. Familia acestuia spune că el nu avea nici un motiv să recurgă la un asemenea gest, mai ales că la sfârşitul lunii urma să plece în Suedia, pentru câteva concerte, ţară în care se află şi prietena sa, care, de asemenea, a fost aşteptată la festival, unde însă nu a mai ajuns în cele din urmă. Cristian Dobre era DJ, iubea mai ales rockul şi, spun rudele, a participat la zeci de festivaluri în ţară, fiind obişnuit să doarmă în aer liber, la cort. Trupul neînsufleţit al tânărului a fost ridicat ieri de la morga din Târgu Jiu pentru a fi transportat la Buzău, în localitatea natală. Mama lui Cartof, Didina Dobre, a fost anunţată de poliţiştii gorjeni prin telefon despre cele întâmplate, femeii nefiindu-i spuse de la început toate consecinţele gestului fiului acesteia. „M-au anunţat că a păţit ceva şi că este la un spital de prin Oltenia în stare gravă. Nici nu ştiam ce s-a întâmplat, dar am aflat în cele din urmă. El nu avea intenţii din astea, chiar trebuia să fie la mare la începutul lunii, dar a ales să meargă în altă parte. Nu cred că el s-a sinucis”, spune femeia.

Cartof nu era cu muzica goa

Organizatorii festivalului de muzică psihedelică goa de la Schela neagă orice implicare a lor în gestul făcut de către Dobre şi spun că Poliţia este singura care poate stabili împrejurările în care s-a produs decesul. „Am aflat despre moartea lui Cartof atunci când a fost anunţată Poliţia, dar nimeni din rândul organizatorilor nu are nicio legătură cu cele întâmplate. Regretăm gestul făcut şi putem spune că moartea lui Cartof ne-a afectat pe toţi. Au fost anulate toate spectacolele în ultima zi de festival şi mulţi dintre participanţi au plecat acasă mai devreme decât şi-ar fi dorit, ne-a menţionat Phelippe, unul dintre organizatori, originar din Portugalia şi implicat în desfăşurarea mai multor festivaluri de acest gen de pe continent. Alţi tineri implicaţi în organizarea festivalului de la Schela susţin, sub protecţia anonimatului, că Dobre nu ar fi dorit nici să îşi achite taxe de intrare de 130 de lei, motiv pentru care şi-ar fi pus cortul în afara zonei închiriate de la Obştea care administrează pădurea Cornet, cortul său fiind la marginea platoului pe care au fost campaţi ceilalţi tineri.

Medicii legişti de la Târgu Jiu au constatat că tânărul nu avea răni pe corpul său, moartea sa producându-se prin spânzurare. Un set de analize cu privire la posibila existenţă a unor substanţe halucinogene în organism va fi efectuat la Institutul Naţional de Medicină Legală Mina Minovici, din corpul tânărului fiind prelevate probe de sânge. Rezultatul acestor teste poate fi cunoscut însă şi peste un an de zile din cauza datoriilor pe care anchetatorii din Gorj le au la INML.

Vizualizări: 237

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: