Sinucidere la încheierea festivalului de muzică goa

Cristian Dobre, un tânăr de 30 de ani din Buzău, a fost găsit ieri dimineaţă spânzurat în pădurea în care a avut loc festivalul de muzică goa. După o noapte de petrecere, sutele de tineri au fost treziţi de sirenele poliţiei şi au fost şocaţi să afle că unul dintre ei s-a sinucis.

Prietenul cel mai bun al lui Cristian Dobre nu îşi explica gestul acestuia. „Nu ştiu absolut nimic şi n-aş fi crezut că face aşa ceva. Nu părea să aibă o problemă, deşi venea, îmi mai lua jucăriile, mi le tot cerea ca să le folosească, dar nu ştiu nimic despre ce ar fi putut să facă”, spune Arthur. „Jucăriile” erau chiar nişte jucării, bile în special, folosite de tinerii veniţi la festival pentru a se relaxa.

Perimetrul festivalului este păzit de zile întregi de o firmă specializată. Jurnaliştii au fost nevoiţi să facă un ocol kilometric pentru a se putea documenta direct de la faţa locului. „Nu ştiu ce s-a întâmplat, habar nu am, eu şi prietenii mei chiar vroiam să plecăm spre casă, am văzut Poliţia pe aici, dar mă gândeam că e parte din program. Festivalul în sine a fost foarte frumos, cu tot felul de activităţi, de spectacole, a fost ceva extraordinar, dar despre cel care s-a sinucis nu am auzit până acum”, ne-a spus Carmen, ea nefiind singura care nu ştia ce caută Poliţia în pădure la o oră aşa de matinală.

Supărat pe „preţurile mari”

Poliţiştii aşteaptă azi concluziile legiştilor pentru a afla ce s-a întâmplat ieri dimineaţă în pădure. „Urme de violenţă pe corp nu au fost descoperite, iar din primele cercetări rezultă că el ar fi fost nemulţumit de modul în care s-a organizat acest festival, probabil că şi de asta a recurs la un asemenea gest necugetat. Discuta cu prietena lui şi încă un prieten din grup despre preţurile destul de mari şi despre festival, dar, în rest, nu a lăsat vreun bilet sau altceva prin care să îşi motiveze gestul”, spune comisarul şef Săndel Ciobanu, de la IPJ Gorj.

Unul dintre coorganizatorii festivalului, Dumitru Buda, a rămas descumpănit când a aflat ce anume l-ar fi putut împinge pe Dobre în a-şi pune funia de gât. „Eu m-am dus de dimineaţă să mă culc şi atunci am aflat că ar fi murit cineva. Am mers să văd despre ce este vorba şi am aflat că fusese anunţată Poliţia. Altceva nu ştiu”, a spus Buda.

În fiecare an organizatorii festivalului aleg o temă şi un loc retras, cât mai rupt de civilizaţie, în 2010 tema festivalului fiind focul. Participanţii au plătit din timp o taxă de acces de 130 de lei şi au fost avertizaţi inclusiv la sosire că nu au voie în pădure cu arme de foc, droguri sau băuturi alcoolice, deşi la coşurile de gunoi erau ieri destule doze de bere şi sticle de vin aruncate după ce fuseseră consumate.

Vizualizări: 152

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: