Managerul privat de la SNLO poate dispune inclusiv disponibilizări

Noii manageri privaţi care vor prelua, de anul viitor, conducerea unor companii româneşti deţinute de stat, printre care şi SNLO, ar putea da afară o parte din angajaţi, a declarat ministrul Economiei într-o vizită la Sibiu. Ion Ariton a explicat aceste disponibilizări ca fiind necesare pentru eficientizarea respectivelor societăţi.

“Eu sunt mulţumit de soluţia cu managerii străini. Dacă vine un manager căruia îi ceri să facă performanţă, unde se impune, e posibil (să se facă disponibilizări în rândul angajaţilor n.r.)”, a spus Ariton, potrivit ziarului Financiarul. De asemenea, concluzia mai poate fi că managerul de la SNLO va fi un străin.

Hidroelectrica, Oltchim, Societatea Naţională a Lignitului Oltenia (SNLO), Electrica Furnizare şi Romarm sunt primele companii de stat care vor avea management profesionist desemnat prin metode specifice.

Compania Pedersen&Partners a fost aleasă drept consultant care va asista Ministerul Economiei în procesul de selectare a viitorilor manageri profesionişti pentru companiile cu capital majoritar de stat. (M.M.)

Vizualizări: 103

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: