Mandat de 20 de zille pentru furt dintr-o carieră

În dimineaţa zilei de 29.03.2010, orele 04:05, Poliţia oraşului Rovinari era sesizată prin apelul de urgenţă 112 de către un inginer al Carierei Pinoasa, despre faptul că din incinta acesteia a fost sustras cablu electric (40-50 metri liniari), în valoare de aproximativ 1.000 lei.

În urma sesizării primite, la nivelul subunităţii de poliţie s-a constituit o echipă operativă. Efectuând verificări pentru identificarea suspecţilor, poliţiştii au oprit în trafic, în apropierea sediului exploatării miniere, la aproximativ un kilometru de locul comiterii faptei, autoturismul condus de către B.M.C, de 22 ani, comuna Mătăsari, în care se mai aflau alţi trei bărbaţi, N.G., de 34 ani, U.C., de 50 ani şi A.D., de 25 ani, toţi din Mătăsari.

Având în vedere că cei patru bărbaţi nu-şi justificau prezenţa în zonă la acea oră, s-a procedat la controlul autoturismului. Cu această ocazie au fost găsite mai multe instrumente, utilizate de obicei la comiterea furturilor de cablu electric - un patent tip „electrician” şi un cutter metalic.

Continuând cercetările, poliţiştii au găsit pe traseul dintre locul comiterii faptei şi locul opririi autoturismului cu care se deplasau suspecţii, cablul reclamat ca fiind furat.

Poliţiştii i-au reţinut pe cei patru suspecţi, iar în cursul zilei de ieri, 30 martie a.c., prezentându-i cu propunere de arestare preventivă pentru comiterea infracţiunii de furt calificat, Judecătoria Tg.Jiu a emis pe numele acestora, mandate de arestare preventivă pe o perioadă de 20 de zile.

Suspecţii au fost introduşi în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al I.P.J. Gorj, poliţiştii continuând cercetările în vederea documentării întregii activităţi infracţionale a acestora.

Biroul de presa IPJ Gorj

Vizualizări: 73

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: