Mandatul lui Giorgi la Minprest a fost redus la jumătate

Gabriel Giorgi, noul director al Minprest, a început demersurile pentru înregistrarea mandatului la Registrul Comerţului. În primă fază, perioada mandatului va fi de doi ani, cu posibilitatea de a fi prelungit. În momentul de faţă, Giorgi aşteaptă schimbarea organigramei pentru a fi posibilă numirea directorului adjunct. Acesta spune că, la nivelul instituţiei, directorii economici vor fi înlocuiţi de contabilii şefi.

Rep.: A avut loc şedinţa Consiliului de Administraţie şi aţi semnat mandatul de director. Care este perioada specificată în mandat?

G.G.: În momentul de faţă, fac demersuri pentru înregistrarea mandatului la Registrul Comerţului. Este vorba despre un mandat pe o perioadă de doi ani.

Rep.: Iniţial, se vorbea despre un mandat pe patru ani. Din ce cauză s-a micşorat această perioadă?

G.G.: Într-adevăr aşa pe punea problema, însă mandatul meu de director nu poate depăşi mandatul administratorilor care este pe 4 ani, dar dintre care jumătate au fost exercitaţi deja până a ocupa eu această funcţie.

Rep.: Când vă veţi alcătui echipa de conducere?

G.G.: Îmi voi alcătui echipa de conducere imediat ce va fi schimbată organigrama. Sper ca acest lucru să se întâmple până la sfârşitul săptămânii. Abia după aceea putem vorbi şi de un director adjunct, propunerea mea pentru această funcţie urmând a fi Alin Văcaru. 

Rep.: Cu ce modificări va veni noua organigramă?

G.G.: În primul rând nu vor mai exista directori economici la Minprest. Locul acestora va fi luat de către contabilii şefi. De asemenea, vor fi adăugate compartimente sau birouri impuse de lege. Un astfel de compartiment va fi Compartimentul Audit. În perioada imediat următoare voi purta discuţii cu administratorii şi asociaţii Minprest pentru a impune şi alte compartimente care să mă ajute să pot pune în practică proiectul meu de management.

Rep.: Veţi proceda la destituiri din funcţii?

G.G.: Tot personalul TESA va fi evaluat. Cu siguranţă, vor fi persoane care nu vor mai ocupa funcţii de conducere. 

Vizualizări: 155

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: