Mandatul primarului Pavel debutează cu un dosar penal

Acuzaţii grave de corupţie la adresa primarului reales din Peştişani. Florin Pavel nu a fost lăsat să se bucure prea mult de victoria obţinută contra adversarilor săi pentru că ieri s-a trezit urmărit penal într-un dosar care îi poate complica foarte mult cel de-al treilea mandat pe care îl începe după votul de duminică.

Florin Pavel s-a trezit ieri dimineaţă cu poliţiştii la uşa sa, dornici să ridice cât mai multe documente din biroul său. Puţin mai târziu, Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj a confirmat că a început urmărirea penală împotriva primarului din comuna Peştişani, edilul fiind acuzat de luare de mită şi abuz în serviciu contra intereselor publice cu consecinţe deosebit de grave.

Primarul nu avea idee ce caută poliţiştii, el spunând că s-a obişnuit deja cu prezenţa acestora, oamenii legii nelăsându-l în pace nici în perioada campaniei electorale. „Au venit de la Poliţie şi au ridicat toate contractele care ţin de achiziţii mai mari de 100.000 de lei, după data de 1 ianuarie 2009 până la zi. Asta a fost azi (n.r. – miercuri), dar au venit şi în alte zile. În timpul campaniei au venit inclusiv criminaliştii şi au măsurat şi pozat grosimea stratului de asfalt pe care îl turnasem pe o uliţă spre un cimitir într-un sat”, afirmă primarul.

Întrebat despre acuzaţiile ce-i sunt aduse, acesta a rămas fără grai, spunând că nu ştie că s-a început urmărirea penală mai ales pentru luare de mită. El crede că ceea ce se întâmplă acum are legătură cu atacurile duse împotriva sa în timpul campaniei electorale. „E o răzbunare, pentru că pe finalul campaniei s-a făcut în aşa fel încât eu să pierd 10 procente. Ştiu că adversarii mei au făcut presiuni încă din timpul campaniei electorale să se facă o disjungere într-un dosar cu un cămătar şi se pare că au reuşit acest lucru. Eu nu am fost audiat, probabil o să mă cheme la Parchet. Cei de la Poliţie mi-au citit doar nişte articole de lege, care oricum nu ştiu ce înseamnă, dar s-ar putea să fie astea pe care le spuneţi. Ei au rostit doar nişte abrevieri şi nişte cifre”, declară primarul.

Disjungere

Numele lui Florin Pavel apare în rechizitoriul prin care procurorii au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a lui Aristică Doru Şerban, zis Habitu, un bărbat acuzat de cămătărie, evaziune fiscală, şantaj şi spălare de bani. Acesta a fost denunţat la Parchet de către omul de afaceri Dan Radu Floarea, finul senatorului Cătălin Voicu, firma acestuia derulând contracte de valori foarte mari cu Primăria Peştişani. Florin Pavel este primar liberal la al treilea mandat, pe 10 iunie el fiind reales cu 45% din voturi.

Vizualizări: 132

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: