Mangu: Candidez în 2016. Am observat că multă lume mă iubeşte!

Adrian Mangu, primarul comunei Bărbăteşti, este decis să candideze pentru un nou mandat în 2016. Edilul local a considerat reţinerea sa pentru 24 de ore, din dosarul Ydail, ca fiind un duş rece. Mangu a declarat la Radio Infinit că această experinţă neplăcută l-a făcut să cunoască adevărata faţă a colegilor săi, însă şi-a dat seama că este apreciat de localnici, oamenii trăind emoţii mari în ziua procesului său.

Rep.: Cum a fost acest an pentru dumneavoastră?     

A.M.: E un proverb bătrânesc care zice că oamenii foarte deştepţi învaţă din greşelile altora, oamenii deştepţi învaţă din greşelile lor şi cei proşti nu învaţă niciodată. Măcar să ne regăsim şi noi în mijlocul clasamentului, măcar să învăţăm din greşelile noastre. Anul acesta am trecut de la agonie la extaz, am avut şi satisfacţia să realizăm multe lucruri bune pentru cetăţenii comunei Bărbăteşti, am avut şi o serie de probleme. Lucrurile bune au fost continuarea lucrărilor de canalizare, finalizarea lucrărilor la căminul cultural, asfaltarea a două uliţe, rezolvarea problemei punţii din satul Socu, unde avem o punte extrem de frumoasă şi luminată pe timpul nopţii. O problemă foarte delicată pe care am rezolvat-o viza datoriile primăriei. Vreau să vă spun că încheiem anul fără datorii, din punct de vedere al facturilor, chiar la sistemul de alimentare cu apă.

Rep.: Sunteţi unul dintre primarii acuzaţi de luare de mită în dosarul Ydail. În acest moment sunteţi sub control judiciar, dar nu aţi ajuns să fiţi arestat 30 de zile...

A.M.: Nu am ajuns în situaţia asta foarte dificilă, dar consider această problemă ca fiind un duş rece, pentru că am avut foarte multă încredere în oameni şi mai ales în colegii cu care am plecat la drum şi am observat, între timp, că nu toţi cei care zâmbesc sunt prieteni, că nu toţi pe care i-am ajutat în momente dificile sunt prieteni şi nu toată lumea îţi răspunde cu aceeaşi monedă. Am observat că în viaţa asta nu trebuie să te bazezi pe nimeni. În ultima perioadă am observat că suntem continuu într-un război, într-o continuă ranchiună. În loc să fim liniştiţi, să fim ca fraţii, ne muşcăm unul pe altul. Eu chiar şi după aceste probleme, ţin să le mulţumesc unora dintre colegi pentru ce mi-au făcut, întrucât astfel am văzut adevărata valoare a lor.

Rep.: După toate aceste probleme veţi mai candida în anul 2016 pentru un nou mandat?

A.M.: După toate aceste probleme voi candida, în 2016, pentru un nou mandat întrucât mai am multe de făcut pentru comuna Bărbăteşti. Am observat că foarte multă lume mă iubeşte, am văzut că, în ziua în care am avut proces, în faţa Judecătoriei Târgu Jiu erau 50 de persoane care plângeau, persoane de la 17-18 ani şi până la 50 de ani. Dacă plângeau pentru mine, înseamnă că oamenii aceia apreciază ceea ce fac, apreciază ceea ce sunt şi au încredere în mine în continuare. Nu poate să curgă o lacrimă doar aşa de dragul de a te manifesta. Asta m-a făcut mai dornic, mai puternic de a face ceva bun pentru Primăria Bărbăteşti şi mai dornic de a nu lăsa această primărie pe mâna unor oameni care nu au interes decât pentru dumnealor.   

Vizualizări: 165

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: